Expoziție poloneză la Muzeul de artă Prahova


* In perioada 4 – 16 august 2014 expo poloneza, Muzeul de Arta Prahova 2* Expun Magda Szplit și Henrik Krolikowski

expo poloneza, Muzeul de Arta Prahova                 La Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” Prahova s-a vernisat luni, 4 august 2014, expoziția ”Urme de imaterial” cuprinzând linogravuri – autor Magda Szplit, printuri digitale ale artistului Henrik Krolikowski și fotografii ilustrative ale un experiment urban realizat în oraşul Kielce din Polonia.

Dacă sunteți din zonă sau călătoriți prin Ploiești – orașul natal al lui scriitorului Ion Luca Caragiale – merită să intrați în spațiul muzeal și să admirați lucrările celor doi artiști polonezi.

* * *

Magda Szplit este o cunoscută artistă din Polonia, în prezent cadru didactic la Universitatea Pedagogică din Cracovia, cu o impresionantă suită de expoziții impresionante la Galeria de Artă Modernă, Sandomierz, Polonia (2012), Piwnice Art Gallery, Kielce, Polonia (2013) și Fyns Grafiske Værksted, Odense, Danemarca (2013).

Henryk Królikowski a absolvit în 1997, Institutul Liturgic al Academiei Pontificale de Teologie din Cracovia, dar și Universitatea Pedagogică din Cracovia. Din 2000 a fost angajat la Academia Kielce, Institutul de Arte şi Educație din Kielce. A expus la Galeria de Artă Modernă, Sandomierz, Polonia (2012) la Piwnice Art Gallery, Kielce, Polonia (2013) și la Fyns Grafiske Værksted, Odense, Danemarca (2013).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.