Monica Macovei candidează la președinția României


* Europarlamentarul PDL a anunțat în după-amiaza de 5 august 2014 că se înscrie în cursa prezidențială, considerând că are expertiza și forța să devină un președinte pentru o țară mai bună  * Monica Macovei candidează ca independent 

Monica Macovei               Europarlamentarul Monica Macovei  (foto stânga), membru PDL, a postat în după-amiaza de 5 august 2014 anunțul (integral mai jos dar și pe site-ul http://www.monica-macovei.ro/blog/) că va candida ca independent la funcția de președinte al României. Acesta era previzibil, după ce la congresul din 26 iunie 2014 în care s-a decis fuziunea PNL cu PDL nu a fost lăsată să vorbească și nici nu a fost inclusă în cercetarea/ sondarea pentru selectarea celor mai buni candidați la președinție.

                      ”In urmă cu două luni, nu mi-aș fi imaginat că voi veni în fața voastră cu acest anunț. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles, și în acest nou mandat, lupta împotriva corupției şi fraudei pentru competiție corectă în economie, care să aducă românilor investiții și locuri de muncă. Intre timp, ceva s-a schimbat însă în Romania. Și eu, ca și voi, sunt nemulțumită de opțiunile de vot care ni s-au oferit. Opțiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală națională.

                      De curând, mii și mii dintre voi m-ați chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere ușoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre si credință. Mi-am început cariera ca tânăr procuror, am devenit apoi avocat pentru drepturile omului, am lucrat pentru a aduce pacea și democrația in tari care trecuseră prin războaie. La sfârșitul lui 2004, am fost numită Ministru al Justiției. Era un moment în care de reforma justiției depindea intrarea noastră în Uniunea Europeană. Am pus bazele independenței justiției și am construit DNA. Acum, nu ca până în 2004, corupții plătesc pentru faptele lor.

                   Acum cinci ani, am mers la Bruxelles. Am vrut să-mi servesc țara în continuare și să contribui ca România sa fie un stat modern şi prosper în Europa. Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa îşi vor pierde și averile nejustificate.

                 De ce candidez acum, vă întrebați. Candidez pentru că știu că putem mai mult. Trebuie să dorim mai mult şi să știm că putem mai mult ca țară. Nu avem altă șansă decât să cerem mai mult în aceste alegeri. În acest an, România este la răscruce. Putem merge înainte sau putem să ne întoarcem cu 10 sau 20 de ani în urmă. Alegerea este a noastră. Așa cum eu am decis să candidez şi voi trebuie să decideți să vă implicați. Aceasta este România voastră. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fură, vă fură mai mult decât bani din buzunar. Vă lipsesc de investițiile care fac economia mai bună, pun pe fugă afacerile care creează locuri de muncă, vă fură din banii de sănătate, din educația copiilor voștri. Fură din viitorul vostru şi din viitorul copiilor voștri.

                     România are un potențial uriaș. Ca președinte, voi asigura pentru România o economie liberă și sănătoasă, care creează locuri de muncă şi oportunități pentru tineri şi o viață decentă pentru pensionari. O Românie în care educația și sănătatea sunt priorități. O Românie care este respectată de partenerii din Europa și de peste Atlantic. Dar nu pot face asta singură. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie ca și voi să credeți că și voi puteți face schimbarea în bine. Veniți astăzi lângă mine. Implicați-vă în campania mea. Aveți de ales: îi lăsați să va distrugă viitorul sau veniți acum lângă mine sa ne câștigăm împreună viitorul”.

Iată și mesajul video al viitorului candidat (trebuie să adune cel puțin 200.000 semnături de la susținători)

N.aut (Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei) Personal, prefer să aleg între Klaus Iohannis și Monica Macovei… Sau să fie Monica Macovei în următorul mandat președinte, Traian Băsescu premier, iar în mandatul următor Iohannis președinte și Macovei premier… Ce spuneți, stimați cititori?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.