Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia


* In perioada 22 – 24 august 2014 are loc editia a III-a * Cultura si sarbatoare: concerte, film documentar, dezbatere cu scriitori, teatru, ateliere pentru copii, expozitii 

 

          dilema festival             Revista “Dilema veche” (http://dilemaveche.ro/ – tot aici este si programul complet al avenimentelor din festival) organizeaza si in acest an Festivalului Dilema veche în Cetatea Alba Iulia, intre 22 si 24 august 2014, in colaborare cu Primaria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. Este a treia ediție, adresata dilematicilor de pretutindeni cu un program de cultura si sarbatoare.
                        „Festivalul propune trei zile de cultură și sărbătoare în cea mai frumoasă Cetate din România. Este singurul Festival din România organizat de o revistă (așa cum, în alte țări, există The New Yorker Festival, Internazionale Festival și altele). Conceput pentru a le oferi cititorilor dilematici ocazia de a se întîlni cu personalități ale artelor și culturii, Festivalul aduce în spațiul public spiritul pe care revista Dilema veche îl cultivă de peste 20 de ani: dialog, valori culturale de prim rang, reflecția asupra temelor esențiale ale societății și culturii, buna dispoziție și umorul”, se afirma in paginile revistei in materialul care anunta manifestarea.
                         Tema ediției 2014 a Festivalului este “Noi suntem ceilalți”, organizatorii sperand ca astfel participantii se vor descoperi pe sine, vor sesiza mai bine diferentele si vor incerca armonizarea/ conviețuirea cu “străinul”, inclusiv cu “străinul din noi”.
                         Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema veche: “Mă bucur că ideea Festivalului, lansată în 2011, prinde un contur tot mai clar. Am avut norocul unei întîlniri fericite între spiritul revistei, deschiderea autorităților locale din municipiul Alba Iulia și din județul Alba și o Cetate splendid readusă la viață, în care evenimentele culturale și-au găsit un spațiu de exprimare generos. Cine vine la Festival nu va regreta: nu e doar o serie de evenimente culturale, e un spirit care poate fi construit și simțit doar acolo, alături de echipa Dilema veche și de invitații săi”.
                          Festivalul din acest an va fi deschis de scriitorul Mircea Cărtărescu – invitatul special al ediției. Din program: teatru  – cu Act Orchestra, expoziții  – Cosmin Bumbuț și Devis Grebu, concerte  – Zdob și Zdub, Zoli Toth Project, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Țăndărică, recital al pianistei Alina Azario, ateliere pentru copii, avanpremiera filmului documentar “Tatăl meu, Lucian Blaga”. Va fi si o dezbatere “A New Narrative for Europe” cu participare internațională, organizata cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Festivalul se va încheia cu concertul “Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” sustinut de Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.