PMP Braila & donatori: provocarea caritatii cu sange


* Bonurile valorice vor fi folosite tot in scop caritabil, pentru cumpararea de rechizite scolare unro copii din familii cu venituri modeste * Prim-vicepresedintele Viorel Grosu a lansat provocarea, ca la  Ice Bucket Challenge, catre lideri de la partide de dreapta (liberali, democrat-liberali, de la forta Civica) sa faca gesturi similare 

Viorel Grosu, 21 aug 2014         Viorel Grosu (foto), prim-vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP) Braila – a lansat in conferinta de presa de ieri, 21 august 2014, o provocare/ invitatie pentru toti cei cere doresc sa fie de ajutor semenilor. Astfel, ideea a fost sa mearga la Centrul de Transfuzie Sanguina – municipiul Braila, str. R.S. Campiniu nr. 25 – pentru a dona sange. „Urmare a anuntul referitor la faptul ca este o criza acuta de sange la nivel national, in spitale si la centrele de transfuzii, am hotarat in sedinta biroului PMP Braila din 20 august a.c. ca membri si simpatizanti ai partidului sa mergem sa donam sange, bineinteles, cei care pot si care doresc, iar bonurile valorice primite in schimb sa le transformam in bani si sa le valorificam, de asemenea, tot in scop caritabil. Dorim sa cumparam rechizite scolare pentru cateva familii care nu o duc bine din punct de vedere financiar„, a subliniat Viorel Grosu.

Personal, Viorel Grosu a mers inca de  dimineata, vineri – 22 august 2014 – la Centrul de transfuzii si a descoperit ca experienta este una tonica: „De necrezut! Peste 30 persoane stau aliniate la ora 8.00 in fata ghiseului de la Centrul de Transfuzii Sanguine Braila, alte 10-15 sunt deja in sala de donare. Randul se ingroasa cu fiecare minut!
(Update) A durat aproximativ o oră şi jumătate de când m-am aşezat la rând şi până am ieşit din centru. Din afirmaţiile doamnelor asistente am aflat ca ieri şi astăzi au fost cele mai aglomerate zile, majoritatea celor prezenţi fiind la prima donare, după propria apreciere media de vârstă 35 ani„, a notat prim-vicepresedintele PMP pe pagina de facebook. donazione_sangue

                   Si deoarece exista acum si in Romania fenomenul Ice Bucket Challenge (prin care se incearca strangerea de fonduri pentru bolnavii de scleroza in placi printr-un amuzant si socant totodata dus de apa cu gheata la care participa personaje din categoria VIP, bineinteles ca ei si doneaza sume de bani) PMP Brăila a lansat o provocare asemanatoare, dar tot cu scopul de a ajuta copii din familii modeste sa mearga la scoala: „Ii provoc pe oricare din liderii formatiunilor de dreapta din Braila, de la Alianta Crestin Liberala – de la Partidul National Liberal, de la Partidul Democrat Liberal si de la Forta Civica), sa doneze ca si noi, in zilele urmatoare, sange la Centrul de Transfuzie, iar bonurile valorice sa fie donate unei cauze umanitare – la alegere. Sa posteze dovada donarii de sange pe pagina de socializare si sa provoace, la randul lor, alte trei persoane politice ori dintre prieteni si sa continuam astfel lantul de ajutor umanitar„.

                 De social-democrati nu vrea sa auda in aceasta ultima provocare: „Nu ma adresez celor de stanga… ei nu au sange care sa corespunda, au sange inghetat in vene. Noi nu avem ca altii (deh! guvernarea actuala, de la PSD acum) acces la banul public; nu avem chei de microbuze scolare sa dam ca sa ne facem precampanie electorala„, a afirmat cu ton acid Viorel Grosu.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.