Ședință a Consiliului Județean Brăila pentru desemnarea unui președinte interimar


* Luni – 25 august 2014 – de la ora 10.00 * Ședința a devenit necesară după ce prefectul a fost nevoit să-l suspende pe Bunea Stancu, președintele CJ fiind în arest la domiciliu, măsură impusă într-un dosar DNA de cercetare pentru abuz în serviciu * Provizoriu, a fost împuternicit vicepreședintele Ovidiu Nechita să semneze câteva decumente,  între acestea fiind și cele necesare plății restante a salariilor angajaților instituției

Luni – 25 august 2014, consilierii județeni membri ai Consiliului Județean (CJ) Brăila au fost convocați de la ora 10.00  pentru o ședință în care principalul subiect este alegerea unui președinte interimar al CJ. De asemenea, se va lua în discuție și solicitarea scrisă a consilierilor județeni din partea Partidului Social Democrat (PSD) de a fi înlăturat Oviviu Nechita – reprezentant al Partidului Național Liberal (PNL) – din poziția de vicepreședinte (n.aut. O motivație este aceea a dizolvării alianței USL din care făceau parte PSD și PNL), de altfel singurul rămas în funcție după 8 august 2014.

 Ordinea de zi propusă este următoarea: 1. Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al judetului Braila pe anul 2014; 2. Proiect de hotarare privind eliberarea din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila a domnului Ovidiu Nechita; 3. Proiect de hotarare privind desemnarea unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila sau a unui consilier judetean in vederea exercitarii atributiilor presedintelui Consiliului Judetean Braila privind conducerea sedintei ordinare din data de 25.08.2014; 4. Proiect de hotarare privind alegerea unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila; 5. Proiect de hotarare privind desemnarea unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila in vederea exercitarii atributiilor presedintelui Consiliului Judetean Braila, cu caracter temporar, pe perioada suspendarii de drept a mandatului de presedinte al domnului Gheorghe Bunea Stancu; 6. Informare privind executia bugetului propriu al judetului Braila la trimestrul II al anului 2014; 7. Diverse.

Ședința a devenit necesară după ce prefectul a fost nevoit să-l suspende pe Gheorghe Bunea Stancu (a se vedea amănunte la http://brailachirei.wordpress.com/2014/08/12/prefectura-braila-a-semnat-suspendarea-din-functii-la-cj-pentru-stancu-si-mija/), președintele CJ fiind în arest la domiciliu (http://brailachirei.wordpress.com/2014/08/07/dna-control-la-consiliul-judetean-braila/ si http://brailachirei.wordpress.com/2014/08/08/arest-la-domiciliu-pentru-liderii-social-democrati-de-la-consiliul-judetean-braila/), măsură impusă într-un dosar DNA de cercetare pentru abuz în serviciu prin trucarea unor licitatii publice, cu prejudiciu adus bugetului local ai al unor firme de aproximativ 3 milioane lei. În aceste condiții, la nivelul CJ este nevoie de un nou ordonator principal de credite, intrucât numai Bunea Stancu și Florin Mija, celălalt vicepreședinte (ambii de la PSD), aveau calitatea de ordonatori de credite. Cj Braila, iulie 2012

Provizoriu, a fost desemnat Ovidiu Nechita ca ordonator principal de credite, în ședința CJ din 18 august 2014, pentru ca angajații isntituției să își poată încasa salariile restante din săptâmăna trecută. Notă: conform legii, oricum este necesară desemnarea unui consilier care să dețină interimar poziția de președinte până la clarificarea situației juridice a celui suspendat ori până la noi alegeri.

Anticipând o asemenea conjuctură, liberalii prin vocile senatorului Cătălin Boboc – președintele Organizației Județene a PNL Brăila, deputatului Vasile Varga au afirmat în mai multe rânduri că nu se pune problema ca liberalii aflați în funcții de conducere în administrația locală să renunțe la acestea, în virtutea faptului că au fost făcute promisiuni  alegătorilor și ele trebuie duse la îndeplinire și, în plus, acțiunea politică de destrămare a USL nu ar trebui suprapsă peste activitatea administrativă căreia i-ar aduce prejudicii.

Foto din ședința de constituire a noului CJ în iulie 2012.

Un gând despre „Ședință a Consiliului Județean Brăila pentru desemnarea unui președinte interimar”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.