Vama sub lumini de Oscar 2014


* Până pe 31 august, la Vama veche 

Localitatea stațiune de la litoral Vama veche din județul Constanța, destinația de vară și nu numai preferată a rockerilor și pasionaților de jazz și libertate, este locul de desfășurare a proiectului/ eveniment ”Vama sub lumini de Oscar 2014” organizat de VSLO  (site la http://vslo.ro/) cu o agendă bogată, cu activităţi variate din domeniile fotografie, film, muzică sau teatru, dar şi surprize.

Logo-site_VSLO_2014-091

Punctul central al VSLO este reprezentat de activităţile dedicate fotografiei, ce cuprind workshop-uri şi cursuri de specialitate, expoziţii şi vernisaje ale unor artişti experimentaţi dar şi ale debutanţilor care au participat la ediţiile precedente ale festivalului. Cursurile vor fi susţinute de profesionişti ai fotografiei, recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional, care vor prezenta atât principii teoretice, cât şi latura practică a fotografiei, iar fiecare sesiune va include şi analiza lucrărilor participanţilor.

O altă categorie în ”Vama sub lumini de Oscar” este cea dedicată filmului. În acest an, VSLO oferă workshop-uri ce se desfăşoară pe parcursul a șapte zile, proiecţii de filme ale unor apreciaţi regizori români – Gabriel Achim (”Visul lui Adalbert”), Iulia Rugină (”Raluca 1+1” şi ”SINK”), Nap Toader (”Nuntă în Basarabia”), Vladimir Dembinski (”Eclipsa”), dar şi vizionarea unor reportaje şi emisiuni realizate de Carmen Avram – ”Lungul drum spre casă”, ”Codrul frate cu străinul”, ”Turma lui Ceauşescu” etc.

Workshop-urile dedicate filmului acoperă toate activităţile legate de crearea unui film, de la introducere în gramatica filmului, la bazele managementului de producţie, găsirea locaţiilor de filmare şi selectarea actorilor, înregistrarea sunetului şi a imaginilor, reglarea luminilor, editare şi până la momentul final de proiecţie a materialului realizat.
Lectorii care vor susţine aceste cursuri sunt specialişti din România şi din străinătate: Thomas Diseth din Norvegia, Veaceslav Cebotari din Republica Moldova, Edi Schneider, Florian Stoica, Bogdan Petraşcu, Cătălin Cadan, Victor Tudor Popa şi alţii.

O secţiune nouă a festivalului este cea dedicată teatrului, la această ediţie fiind disponibile două reprezentaţii, Iubitafizica, în regia Cristinei Andreea Ion, şi O zi de vară, spectacol regizat de Marcel Ţop. Secţiunea fotografie este un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.