Festivalul carnatilor de Plescoi, invitatie la editia a VII-a


* In 4 si 5 octombrie 2014 la Berca, judetul Buzau * Gazde si organizator – Pensiunea Casa Matei 

A VII-a editie a Festivalul carnatilor de Plescoi (https://www.facebook.com/pages/Festivalul-carnatilor-de-Plescoi/215539281939554) are loc in 4 si 5 octombrie 2014, ca de obicei, la Casa Matei (Pensiunea Casa Matei – http://www.casa-matei.ro/ si la  https://www.facebook.com/pensiuneacasamatei) din Berca, in inima Buzaului. Merita un drum pana acolo! Festivalul Carnatilor de Plescoi 2

Festivalul Carnatilor de Plescoi 1                   Este o adevarata sarbatoare de toamna, un bun prilej de promovare si consumare a produselor traditionale romanesti. Cele doua zile ofera ocazii reale de distractie si voie buna, gratarele sfaraie continuu, muzica populara cu specific al zonei Buzaului este si ea prezenta.

Dar unul dintre cele mai placute momente este, cum altfel, degustarea carnatilor de Plescoi – o reteta unica, apetisanta. De asemenea, din traditiile culinare ale locului nu lipseste pastrama de berbecut, iar de baut este din belsug must si vin de Pietroasele.

Tot din specificul festivalului merita apreciata – felicitari organizatorilor! – si prezenta maestrilor bucatari, artistilor. La una din editiile trecute, a fost si caricaturistul brailean, prietenul nostru Costel Patrascan. Dra revine… si la editia aceasta cu o expozitie! Patrascan, festival carnati Plescoi

expo patrascan la fest plescoi  Pe parcursul celor doua zile de petrecere autentica in bunul gust al traditiilor populare romanesti participantii vor intalni si haiduci de alta data, calari, ei fiind si cei care dau startul festivalului.

Totodata, nu lipsesc concursurile amuzante: de baut bere sau de mancat carnati. Iar la targurile de mestesugari se pot admira si achizitiona produse traditionale specifice zonei. Miss carnatii de Plescoi  Nu in ultimul rand, organizatorii propun si un concurs im premiera (afis alaturat), unul care sa-i motiveze pe crescatorii de oi: „Va invitam la cel mai simpatic concurs de Miss din Tara Romaneasca, organizat in premiera la Festivalul Carnatilor de Plescoi. Prietenele nostre necuvantatoare, dar principalele responsabile pentru bunul gust se vor intrece pentru Miss Carnatii de Plescoi. Castigatoarea va fi adoptata de catre Casa Matei, iar proprietarul va putea sa-si ia alte trei oi in schimb. Onoratul juriu va fi compus din Maestrul Chef Horia Varlan, domnul Valeriu Marcu, Primarul Comunei Berca si doamna Simona Tanase din partea Casei Matei. Dincolo de amuzamentul garantat, este si ceva foarte serios – trebuie sa-i incurajam pe ai nostri crescatori de oi si sa-i ajutam, pentru ca gustul importat nu se compara cu cel de acasa, nu-i asa? Sa ne castige cea mai frumosa mioara! Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai…”

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.