Senatorul Catalin Boboc acuza puterea politica de abuz


* Catalin Boboc – presedinte al Comisiei Juridice din senatul Romaniei, presedinte al Organizatiei PNL Braila – atrage atentia asupra faptului ca solicitarea Biroului Permanent al Senatului de soluționare a cererii DNA in cazul dosarului cu licentele Microsoft incalca legea 

Intr-un comunicat de presă emis astazi, 2 octombrie 2014, senatorul Cătălin Boboc (foto) -președintele Comisiei Juridice a Senatului Romaniei acuza: „Abuzul Puterii – Biroul Permanent al Senatului emite termen 15 zile pentru soluționarea cererii DNA privind dosarul cu licentele Microsoft (http://brailachirei.wordpress.com/2014/09/26/dna-solicita-cercetare-penala-pentru-9-ministri/) și impune Comisiei Juridice să lucreze în ilegalitate sau deloc”

Catalin Boboc 004

Faptul că Opoziția nu a fost anunțată de schimbarea programului de miercuri al Biroului Permanent al Senatului a avut ca scop doar să pună în imposibilitate Comisia Juridică de a lucra, respectiv de a amâna cât mai mult soluționarea cererii procurorilor de începere a urmăririi penale a senatorilor PSD Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu. Premierul Victor Ponta şi actuala majoritate parlamentară controlată de PSD pun frână scandalului privind licenţele Microsoft şi vor să-l ţină departe de un vot în Parlament. Concret, după ce Plenul Senatului a decis, marți, prin votul Puterii, ca senatorii să lucreze doar în circumscripțiile electorale – începând din 6 octombrie până după alegeri, Biroul Permanent dă, a doua zi, termen de 15 zile pentru soluționarea cererii referitoare la foștii miniștri și actuali senatori, punând Comisia Juridică să lucreze în ilegalitate. Trimiterea forțată a Senatului în vacanţă face parte din strategia Puterii de a amâna până după alegeri tranşarea situaţiei celor doi senatori, pentru care Parchetul a cerut ridicarea imunităţii. Comisia Juridică a Senatului nu poate lucra atâta timp cât există doar decizia Plenului Senatului referitoare la vacanța electorală. În cazul în care Biroul Permanent s-ar reuni și ar da mandat Comisiei Juridice, atunci aceasta s-ar putea întruni pentru cazul miniștrilor reclamați de DNA. Până atunci, stand by„, afirmă senatorul Cătălin Boboc – presedinte al Organizatiei Judetene PNL Braila.

N.aut. Daniel Petru Funeriu si deputatul Valerian Vreme, implicati in dosar, acum in Partidul Miscarea Populara, s-au autoexclus din partid in ziua in care Codruta Kovesi a cerut inceperea urmarii penale pentru cei 9 fosti ministri suspectati de DNA ca ar fi savarsit infractiuni de coruptie (multiple acuzatii, printre care si luare de mita, cu exceptia lui Daniel Funeriu si Valerian Vreme – acuzati doar de abuz in serviciu): Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.