La Braila, editia a X-a a Conferintei „Medicina de familie – prima linie in asistenta medicala”


* In perioada 16 – 18 octombrie 2014 * Participa peste 360 de medici, din toate specializarile, din mai multe judete dar si din Italia, Olanda * O inedita prezentare in aer liber, premiera pentru Romania, Colossal Colon Tour unde medici italieni ofera informatii utile in prevenirea cancerului de colon 

DSCN1608          Editia a X-a, jubiliara, a Conferintei „Medicina de familie – prima linie in asistenta medicala” de la Braila este gazduita la Casa Tineretului in zilele de 16, 17 si 18 octombrie 2014. Participa medici din toata tara, dar si din Italia, Olanda. Un punct inedit in program este prezenta, premiera si pentru Romania, a colonului gigant – o initiativa italiana, o modaliatte ingenioasa toasde educatie medicala in contextul in care s-a sesizat o crestere masiva a cazurilor de cancer la colon pe fondul unei alimentatii tot mai nesanatoase. Medicii ofera informatii utile celor interesati si materiale informative, sugerandu-le sa mearga fara intarziere la un control medical de specialitate mai cu seama daca in familie a existat un caz de cancer la colon – este ereditar!  Depistate la vreme, problemele pot fi rezolvate cu ajutorul operatiei.  DSCN1639

Manifestarea este organizata de Societatea Medicilor de Medicina Familiei/ Medicina Generala Braila printr-o echipa formata din dr. Viorica Naumov (foto stanga sus), dr. Marcela Vasilescu, dr. Daniela Maciuca, dr. Zoica Braileanu, dr. Ileana Branza, dr. Raluca Voda, dr. Liliana Raducan, dr. Laura Vasile.  DSCN1611

      DSCN1606         La lucrarile deschise in prezenta lui Nicolae Banicioiu – ministrul Sanatatii, participa si dr. Cristian Pricop – presedintele Colegiului Medicilor Braila. In programul prezentarilor este si prof. univ. dr. Daniela Bartos de la Universitatea „Carol Davila” Bucuresti – fost ministru al Sanatatii, fost deputat de Braila- ca si in alte editii, de aceasta data avand ca tema de prezentare utilizarea unor noi medicamente in bolile de inima.

              Pentru o petrecere cat mai placuta a timpului impreuna, echipa de organizatoare a gandit si un moment special – un recital cu Nicu Alifantis, indragitul cantautor nascut la Braila fiind asteptat in seara de 17 octombrie sa-i incante pe medici cu piesele sale minunate.  

   DSCN1599           In ultima zi, conferinta este dedicata varstei a treia iar in program sunt cuprinse in special teme de geriatrie – gerontologie. De asemenea, tot in acea zi este asteptat si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In final, oaspetii sunt invitati la traditionala plimbare cu vasul pe Dunare.  

Mai multe foto (autor Armanda Filipine) de la evenimente la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.737063739719551.1073742042.196618800430717&type=3 pe pagina din reteaua de socializare Facebook a revistei de cultura si informatie Braila Chirei.

               In holul Casei Tineretului  este amenajata o expozitie a furnizorilor de medicamente, intrumentar, sisteme etc. de profil. 

Un gând despre „La Braila, editia a X-a a Conferintei „Medicina de familie – prima linie in asistenta medicala””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.