Conferinţa Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din ţările sud-est europene


* In zilele 21 si 22 octombrie 2014, la Sibiu

Centrul Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) al ţărilor din Sud-Estul  Europei, înfiinţat în anul 2007 cu scopul întăririi şi dezvoltării relaţiilor dintre instituţiile de profil din regiune, a organizat a 13-a conferinţă în România, la Sibiu, în zilele de 21 şi 22 octombrie 2014. Alături de reprezentanţi ai SPO din ţările membre (Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia ) au participat invitaţi de la Asociaţia Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare şi din instituţii omoloage din Austria, Franţa, Lituania şi Republica Moldova. La lucrările conferinţei a participat si secretarul de stat Levente-Akos Horvath de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dar si Jean-Pierre Calais – şeful Departamentului Cooperare şi Relaţii Internaţionale, Pôle Emploi (Franţa), reprezentant al Asociaţiei Mondiale a Serviciilor Publice de Ocupare.

In mamagementul SPO este necesară definirea și utilizarea unor indicatori care să reflecte cât mai fidel activitatea și performanțele serviciului public de ocupare, ținând cont de resursele financiare și umane disponibile, astfel încât toate eforturile să fie concentrate către satisfacerea cât mai bună a nevoilor clienților noștri, persoane  aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori”, a subliniat in cuvântul de deschidere Cristiana Barbu – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Prima zi a reuniunii a fost dedicată managerilor SPO şi a avut ca temă„Managementul SPO prin indicatori de performanţă”. In context, prezentând experienţa românească în managementul bazat pe indicatori de performanţă, Eugen Preda – consilier al preşedintelui ANOFM – a subliniat importanţa pe care o prezintă stabilirea de obiective şi ţinte realiste şi de niveluri de performanţă pentru actul de conducere, precum şi necesitatea de a optimiza corelaţia dintre performanţă şi resursele alocate, referindu-se si la contractele de performanţă managerială pe care, potrivit legii, le încheie anual preşedintele ANOFM cu ministrul Muncii, precum şi cu directorii executivi ai agenţiilor teritoriale de ocupare a forţei de muncă: „Pentru managementul Serviciului Public de Ocupare din România indicatorii de performanță constituie repere esențiale. În cadrul contractului de performanță managerială pentru anul 2014 sunt prevăzuți 10 indicatori de performanță, care reflectă priorităţile momentului: ocuparea tinerilor, ocuparea șomerilor de lungă durată și a persoanelor din grupuri cu nevoi speciale, creșterea eficienței măsurilor active de stimulare a ocupării”. IMG_0611Reprezentanții SPO din țările invitate și din cele membre CPESEEC au prezentat sistemele manageriale bazate pe indicatorii de performanță, oferind o bună ocazie pentru schimb de bune practici în acest domeniu.

A doua zi, experţii SPO participanţi au discutat pe tema „Sistemele utilizate de SPO pentru analiza pieţei muncii, evaluarea impactului măsurilor active şi a altor acţiuni pe piaţa muncii”. Reprezentanţi ai SPO din România, Franța, Bosnia- Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Sovenia au prezentat subiecte tematice, urmate de dezbateri care au constituit un util schimb de bune practici. Foto de la manifestare, preluare de pe site-ul ANOFM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.