La Școala Gimnazială Mircea Vodă, lansări de proiecte


* Unul dintre ele are ca obiect de interes identitatea – națională, europeană * Parteneriatul extins pentru acest proiect demonstreaza seriozitatea cu care privesc dascalii subiectul – si vor sa se intample acelasi lucru si cu elevii 

O serie de activități metodice și extracurriculare au fost programate la sfârșitul acestei săptămâni la Școala Gimnazială din comuna Mircea Vodă, judetul Braila, cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea a 90 ani de existență a unității de învățâmânt. Cu acest prilej s-au lansat proiectele ce se vor derula în anul școlar 2014 – 2015, mai precis proiectele județene “Identitate națională -Identitate europeană”,  “Istorie.Natură și Tradiții locale”, “Polițistul – prietenul micilor pietoni” și proiectul local “Bun gasit, coleg drag!”. 

????????????????????????        Primul mentionat este si unul dintre cele mai ample: Proiectul județean ”Identitate națională – Identitate europeană”; este inițiat de Școala Gimnazială Mircea Vodă si se desfașoară, in perioada octombrie 2014 – iunie 2015, în colaborare cu Școlile Gimnaziale “Fănuș Neagu”, ”Mihu Dragomir” și “Nikos Kazantzakis” din municipiul Brăila, cu Școlile Gimnaziale din comunele Surdila Greci și Surdila Găiseanca dar și cu Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” din orașul Ianca. Instituțiile partenere în proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Biblioteca Județeană “Panait Istrati “ Brăila, Muzeul Brăilei și Asociația cultural-istorică Muzeul Ianca. 

Prin intermediul acestui proiect se urmărește dezvoltarea atitudinii civice de respect față de valorile naționale și europene ale tinerei generații și conștientizarea valorilor patrimoniului național și european și apartenenței la identitatea națională și europeană. Activitățile cuprinse în cadrul acestui proiect au rolul de sensibilizare a copiilor față de trecutul glorios si prezentul istoric, prin evocarea unor figuri emblematice ale istoriei nostre naționale.

In desfasurarea acestui proiect sunt implicați 90 de elevi și 15 cadre didactice. Coordonatori proiect: prof. Alina Mirela Vlad – inspector scolar, prof. Sandica Arama de la Școala Mircea Vodă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.