Societatea Medicilor de Familie Braila: raport anual cu recital de colinde


* La intalnirea traditionala de final de an a participat si un grup de eleve ale LIceului de Arte „Darclee” care au interpretat, cu acuratete, frumoase colinde romanesti

 

DSCN6115          Societatea Medicilor de Medicina Generala/ Medicina Familiei Braila – presedinte dr. Viorica Naumov – s-a reunit, conform traditiei, in 12 decembrie 2014 pentru raportul finalului de an,  dar si pentru a creiona planuri noi. De asemenea, a fost prilej de a serba impreuna apropierea Craciunului si Noului An. DSCN6124

??????????          Elevele Maria Teodora Moldovan, Elena Geanina Solomon, Andreea Cristovici, Marilena Gheorghe, Dorina Gheorghe, Maria Paraipan, Gina Moroiu, Diana Iuliana Ciuperca impreuna cu prof. Cecilia Talpes de la Liceul de Arta „Hariclea Darclee’ au prezentat un frumos program de colinde (excelenta interpretare!), iar la final au primit daruri.

Si membrii SMMF/ MG si-au facut daruri. Mai multe fotografii (de Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei) la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.771446079614650.1073742070.196618800430717&type=3 pe pagina facebook Braila Chirei DSCN6132

DSCN6134                La eveniment a fost prezent si Cristian Pricop – presedintele Colegiului Medicilor Braila.

* * *

Din raportarea anuala a SMMF/ MG: Activitati stiintifice

Opt intalniri/ sedinte, cate una pe luna.  Au fost si sase simpozioane cu tematica stiintifica , cinci dintre acestea creditate cu 5 EMC= 25 credite EMC. In aprilie 2014 – follow-up-ul studiului „Fragilitatea varstnicului’ demarat in 2013. Au raspuns solicitarii de continuare a studiului 20 dintre cei 22 medici de familie care au participat initial; au completat chestionare ce au fost transmise fam. prof. Van den Heuvel, in Olanda. Rezultatele datelor obtinute au fost publicate in „Family Journal” din Statele Unite, in articol fiind mentionate SMMF Braila si Colegiul Medicilor Braila.

In octombrie – ConferintaMF, editia a X-a (amanunte si la la https://brailachirei.wordpress.com/2014/10/16/la-braila-editia-a-x-a-a-conferintei-medicina-de-familie-prima-linie-in-asistenta-medicala/) cu participare olandeza, italiana. Au participat 381 coelgi de diverse specializari, din intreaga tara. Eveniment asociat conferintei: Colonul gigant. Total credite EMC aduse de SMMF Braila: 44

                                       Actiuni profesionale 

In ianuarie 2014 – participare la video-conferinte, la institutia prefectului, la care s-a discutat despre pachetul de baza. Din partea SMMF Braila au participat membri ai Biroului – Liliana Chitanu, Mariana Tarachiu. Colegii au primit detalii pe e-mail.

In mai 2014 – intalnirea zonala de prezentare a DES. Viorica Naumov a participat la Iasi. Colegii au primit rezumat pe e-mail.

Permanent, colegii au primit informatii despre evenimente medicale si/ sau legislative cu impact in organizarea activitatii profesionale de cabinet. Dupa aparitia CoCa si Norme, colegii au primit modele de radiograme – fise de urmarire a sugarilor si copiilor mici, grafice  de urmarire a dezvoltarii copiilor, modele de fise de monitorizare.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a fost depusa o adresa in legatura cu disfunctionalitatile de comunicare dintre medicii de familie si spital.

In lunile martie si septembrie 2014 au avut loc sedintele de Senat ale SMMF la care au participat dr. Viorica Naumov si dr. Marcela Vasilescu.

La intalnirea din februarie, SMMF Braila a hotarat sa sustina taxa de participare la Conferinta nationala de la Bucuresti pentru cinci colegi, dar numai doi au dorit sa participe (si au fost sprijinit in acest sens).

Biroul SMMF a lucrat la actualizarea statutului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.