Editia a II-a, festival Like CNDB #1


* Intre 14 februarie – 21 martie 2015 sub genericul “Placerea duce la desavarsire orice activitate” (Aristotel)

 

afis festival Like cndb2015            Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB – http://www.cndb.ro/ site permanent in lista de link-uri a revistei Braila Chirei) desfasoara si in acest an, la a doua editie, festivalul Like CNDB #1 sub genericul “Placerea duce la desavarsire orice activitate” (citat din Aristotel).

Spectacolele pe care le prezentam intre 14 februarie si 21 martie sunt eterogene ca forma si discurs, insa au ca numitor comun privirea atenta asupra oamenilor si vremurilor pe care le parcurgem, provocarea limitelor corporale si/sau identitare, amestecul dintre real si fictiv, relatia directa, afectiva, nemijlocita a artistului cu publicul. Prezentam artisti deja cunoscuti – Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Andreea Novac, Cristina Lilienfeld, dar si artisti tineri si productii noi, in premiera in Bucuresti. La finalul fiecarui spectacol vom organiza o serie de discutii (va veti putea nota ideile si intrebarile direct in caietul festivalului), pentru ca ne dorim sa ne intalnim, artisti si public, intr-o atmosfera relaxata, la un pahar de vin„, subliniaza organizatorii.

Unul dintre spectacolele din LIKE CNDB#1 este „Banco do Tempo” creat de Romulus Neagu (revenit in tara dupa ani petrecuti in Portugalia) impreuna cu fiul sau, Tiberiu: despre memorie, despre crestere, despre dragoste si alte lucruri mai mult sau mai putin serioase. A doua zi, dupa spectacol va fi un atelier gratuit pentru parinti si copii cu varste intre 9 – 11 ani ce-si propune sa stimuleze legaturile creative, expresive si afective dintre acestia.

O sectiune speciala este dedicata Festivalului One World Romania, in care se prezinta spectacolul „The Institute of Change” (Paul Dunca) si pentru care este gandita o seara cu proiectii de filme. O alta sectiune se ocupa de practicile creative; dupa evenimentul CNDB Ocupat va fi Documentar (Emanuel Vasiliu). In parteneriat cu Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” Bucuresti in atentia publicului va fi readus parcursul artistic atipic al coregrafei si dansatoarei Lizica Codreanu – care a revolutionat intr-o cariera fulgeratoare, codurile dansului – in evenimentul „Reenacting Lizica Codreanu /discutii, proiectie de fotografii si reenactment”.

Biletele se pot achizitiona online de pe site-ul tomtix.ro sau de la Sala Stere Popescu (Bulevardul Marasesti nr. 80-82, Sector 4,), cu o ora inainte de inceperea fiecarui spectacol. Intrarea la proiectiile de filme este gratuita. Partener strategic: Colectiv A. Partener: One World Romania, Ateliere Fara Frontiere. Cu sprijinul Editurii Vellant.

            Program  festival LIKE CNDB#1

 14 februarie – 21 martie 2015

14.02, ora 19h30 Secvente si profile – Florin Fieroiu (Teatrul Regina Maria Oradea)

20.02, ora 19h30 Banco do tempo – Romulus Neagu & Tiberius Neagu

21.02, ora 11h00 Atelier de dans contemporan pentru parinti si copiii lor (9 – 11 ani) – Romulus Neagu

22.02, ora 19h30 Despre tandrete – Andreea Novac

27.02, ora 19h30 Nu toti sunt eroi – Cristina Lilienfeld & Smaranda Gabudeanu

28.02, ora 19h30 CNDB Ocupat: Documentar (proiectie si discutie) – Emanuel Vasiliu

1.03, ora 19h30 Reenacting Lizica Codreanu – Liceul de Coregrafie Floria Capsali Bucuresti (clasele profesorilor Doina Georgescu si Simona Paraschivu)

6.03, ora 19h30 seara double-bill Cristian Nanculescu: Solo in progress (creat impreuna cu Nicoleta Moise) & CCO/Creatie Coregrafica Originala

7.03, ora 19h00 warm-up One World Romania@CNDB – proiectii filme

8.03, ora 19h30 seara double-bill: Natura umana – Georgeta Corca & Lay(ers) – Cristina Lilienfeld

13.03, ora 19h30 Out of order – Mihaela Dancs

15.03, ora 19h30 Realia (Bucuresti – Beirut) – Farid Fairuz

19.03, ora 19h30 The Institute of Change – Paul Dunca

21.03, ora 19h30 Piesa cu responsabilitate limitata – Cosmin Manolescu & Mihaela Dan

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.