Scoala Cazasu (Braila), vizita Erasmus in Polonia


* Au participat la intalnirea din orasul Slupsk, intre 13 –  17 aprilie 2015, echipe de proiect din tarile partenere: Lituania, Grecia, Polonia, Romania, Turcia * Proiectul “Minte sanatoasa in corp sanatos” se deruleaza pana in 2016

Scoala Gimnaziala Cazasu, judetul Braila, deruleaza  in perioada 2014 – 2016 Proiectul de parteneriat strategic scolar “Minte sanatoasa in corp sanatos” in programul european Erasmus+. Obiectivul principal este promovarea in randul copiilor a unui stil de viata sanatos printr-o dieta corecta, petrecerea timpului liber in natura si practicarea unor activitati sportive in mod constant. Parteneri in proiect sunt scoli din Lituania, Grecia, Polonia, Turcia. Echipa de la Scoala Cazasu implicata in proiect este alcatuita din prof. Matetovici Elena – coordonator, prof. Mazalu Ionut, prof. Florea Lilia si prof. Negoita Stefan.

In saptamana 13 – 17 aprilie 2015 a avut loc prima intalnire de lucru a profesorilor din cadrul proiectului. Elena Matetovici expune, pe scurt, cateva aspecte ale vizitei poloneze.

in Polonia       La aceasta activitate din Polonia, orasul Slupsk, Szkola Podstawowa z Oddzialami Przyszpitalnymi nr 9, au participat profesori din Romania, Grecia, Turcia, Lituania, coordonatorul proiectului si echipa sa fiind din Polonia. In tot acest timp au fost organizate zilnic sesiuni de lucru la activitatile proiectului: evaluarea activitatilor deja realizate si proiectarea in detaliu a celor ce urmeaza a se desfasura. 

           Din echipa poloneza facand parte si un formator specializat in utilizarea programului de calculator publisher pentru realizarea revistelor online, in program a fost si un workshop pe acest domeniu. Activitatea de lucru in echipa pentru planificarea riguroasa si eficienta a fiecarui moment din proiect a fost presarata cu invitatii de participare la orele din scoala, la o competitie pe tema europeana in care profesorii vizitatori au fost inclusi in echipajele elevilor polonezi si au interactionat cu acestia, la un moment festiv de decernare a premiilor de la un festival al Marii Baltice care avusese loc anterior si la care a participat primarul localitatii, la o ora de educatie fizica speciala, pentru profesori, de nordic walking (mers cu bete speciale de sprijin) intr-un parc din vecinatatea scolii.

            Grupul profesorilor din Scoala Cazasu s-au intors intors din aceasta activitate incarcati de informatii utile pentru desfasurarea proiectului Erasmus+ dar si despre o scoala cu un ethos puternic, despre un sistemul educational eficient, despre diverse aspecte sociale locale si nationale din Polonia.

* * *

In proiect se deruleaza urmatoarele tipuri de activitati: competitii artistice, realizarea unui ziar online, jurnalul elevului despre alimentatie si activitate sportiva pe parcursul unei luni, scenarii ale lectiilor de educatie fizica, concursuri si rebusuri online referitoare la dieta sanatoasa si timp liber activ, intalniri cu specialisti nutritionisti, medici, sportivi, prieteni, parinti, bunici care au un stil de viata sanatos, exemple de meniuri sanatoase, desenarea unor harti si realizarea unor brosuri cu locuri ce ofera facilitati sportive si diverse locatii unde se poate petrece timpul liber, activitati educative ce au ca scop identificarea riscurilor imbolnavirilor si la dezvoltarea comportamentelor preventive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.