Workshop pe teme de somaj la Braila, cu BNS


* Marti, 12 mai 2015, la Hotel Traian * Eveniment in Proiectul “Garanții pentru TINEri!” 

Blocul Național Sindical (BNS) organizează la Brăila workshop-ul cu tema ”Programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată”, parte a Proiectului “Garanții pentru TINEri!”, proiect pilot cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și BNS. Responsabil de proiect este Dumitru Costin (n.aut. Născut la Brăila) – președinte BNS.

Proiectul “Garanții pentru TINEri!”  contribuie la atingerea obiectivelor naționale referitoare la sprijinirea tinerilor prin operaționalizarea unei Scheme de Garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care se află în şomaj sau în căutarea unui loc de muncă, Consiliul European, prin ședința din ianuarie 2012, a recomandat statelor membre să inițieze o Schemă de Garantare pentru Tineri care să vizeze măsuri active pentru inserţia profesională a acestora. Schema pilot de tip ‘Garanţii pentru tineri’, finanţată prin POSDRU 2007-2013, va creşte oportunităţile de acces pe piaţa muncii pentru cel puțin 5000 de tineri la nivel național. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanţii pentru tineri 2014 – 2020„, precizează Ioana Secară – BNS, Expert implementare Proiect „Garanții pentru TINEri!”.

Workshop-ul va avea loc în data de 12 mai 2015, între orele 10.00 – 14.00, la Hotel Traian, Piața Traian nr.1 (înregistrarea participanților se va face în intervalul orar 9.30-10.00).

N.aut. BNS a desfăsurat recent, la Brăila, un targ al locurilor de muncă pentru tineri – vezi la https://brailachirei.wordpress.com/2015/03/18/targ-al-locurilor-de-munca-la-braila-organizator-bns/ si foto la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.834752749950649.1073742113.196618800430717&type=3 – eveniment de asemenea parte al Proiectului „Garanții pentru TINEri!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.