Expoziţie de ilustraţie, de Iulia Maria Ignat, la Galeria „Naum’ Braila


* La Muzeul Brailei „Carol I”, sâmbătă – 30 mai 2015, ora 17.00

 

afis expo ilustratie          Sâmbătă, 30 mai 2015, de la ora 17.00, în spaţiul Galeriei „Gheorghe Naum” – Muzeul Brăilei „Carol I’, sectia Artă – are loc vernisajul expoziţiei de ilustraţie semnate Iulia Maria Ignat.

Expoziţia personală de la Galeria „Gheorghe Naum” prezintă iubitorilor de artă şi literatură două dintre cele mai recente proiecte ale sale: ciclurile de ilustraţii realizate pentru povestea „Crăiasa Zăpezii”, de Hans Christian Andersen, şi pentru piesa „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. Iulia Maria Ignat (n. 1987) este o tânără graficiană română şi unul dintre cei mai interesanţi exponenţi ai noii generaţii de ilustratori.

* * *

Caracteristică pentru felul Iuliei de a „traduce” un text în imagini este atenţia îndelung-cercetătoare şi aproape exclusivă acordată personajelor şi detaliilor de fizionomie, gestică şi costum care le individualizează. Odată surprinse în ceea ce au mai particular, prezenţa lor în imagine devine atât de puternică, încât se poate dispensa de recuzită şi de orice alt element secundar al naraţiunii. Independent de decor, de repere spaţiale şi temporale precise, personajele poartă întreaga încărcătură expresivă şi narativă a textului ilustrat, într-un fel care apropie imaginile Iuliei de pictogramă şi simbol.

             Iulia Maria Ignat a absolvit, în 2009, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Grafică. Tot aici—şi în cadrul aceleiaşi secţii—şi-a încheiat studiile masterale, în 2011. Este membru al Clubului Ilustratorilor Români din 2013.

              Activitatea sa recentă numără o expoziţie personală la Galeria „St. Ink, Laborator de Artă” din Bucureşti (2013) şi participări la expoziţii de grup deschise în cadrul Romanian Design Week, Bucureşti, Shj Children’s Reading Festival, Sharjah, Emiratele Arabe (2015), Osten Biennal of Drawing, Skopje, Macedonia, şi Bookfest, Bucureşti (2014).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.