Clubul de turism „Proilavia” Braila, in proiectul european YOU CREATE


* Asociatia nonguvernamentală condusă de Gabriel Lâlă are incă șase parteneri * Proiectul a inceput in iulie 2015 si se concretizează in activități, in Bulgaria, cu tineri din Albania, Bulgaria, România, Slovenia, Spania, Turcia in 15 – 22 septembrie 2015

                 Proiectul european „YOUth CREAtive Tourism Environment” (YOU CREATE) vrea sa creeze o rețea de tineri profesionisti intr-un mod inovator, pentru a dezvolta potențialul turismului rural ca o modalitate de a combate somajul în zonele rurale. Activitațile vor fi în conformitate cu programul European de mobilitate pentru tineret Erasmus +. Practic, 49 de tineri cu varsta intre 18 – 25 ani, 7 lideri de grup, 7 organizații partenere iau parte la proiect. Organizațiile participante sunt Cluster Tourism*- Bulgaria, A.B.A.T. Balkania Skopje – Macedonia, Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale – Albania, CANAKKALE ONSEKIZ Mart Universitesi – Turcia, Asociația Clubul de Turism „Proilavia” Brăila (site cu logo pe Braila Chirei, revistă de cultură si informație) – România, Zavod za raziskave, izobrazevanje in trajnostni razvoj – Slovenia, Fundación Uxío Novoneyra – Spania, Mirkovo Municipality – Bulgaria.
     Gabriel Lala        „Activitățile de mobilitate sunt prezentări, vizite, seri culturale, sesiuni de team building și alte activități care stimulează dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor, jocuri strategice de grup, rezolvarea problemelor, sesiuni de brainstorming. Data de începere a proiectului este 15 iulie 2015. În iulie și august va fi pregătit un chestionar pe care fiecare dintre candidații care doresc să ia parte în calitate de participanți la acest proiect vor trebui să-l completeze pentru a fi definite motivația inițială a acestora, interesul participarii  lor la proiect. Activitățile de mobilitate vor fi repartizate pe un program 7 zile și se vor desfășura în perioada 15 – 22 septembrie 2015 la Sofia si Mirkovo, in Bulgaria. Activitățile de tineret vor fi separate tematic în șapte teme, una pentru fiecare zi a evenimentului„, precizează Gabriel Lâlă (foto din arhiva Braila Chirei, de la una din actiunile sale cu ONG-ul) – președinte Asociația Clubul de Turism „Proilavia”.
                Potențialele beneficii pe termen lung ale acestui proiect pot fi văzute la toate nivelurile – local, regional, național și european. Acest obiectiv pe termen lung este în conformitate cu prioritățile StrategieiEuropa 2020″, „Educație și formare 2020″ și cadrul reînnoit pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului (2010-2018).  
         * Cluster „Turism” Sofia este un consorțiu non-profit de mai multe organizații a căror activitate este concentrată în turism; clusterul are ca acțiuni consolidarea cooperarii  între municipalități, sectorul non-profit și sectoarele de activitate pentru a promova dezvoltarea durabilă a comunităților locale din regiunile mai puțin dezvoltate economic din Bulgaria.

 

Un comentariu

  1. […] proiectul “YOUth CREAtive Tourism Environment (YOU CREATE)” – cum am anuntat deja la https://brailachirei.wordpress.com/2015/07/18/clubul-de-turism-proilavia-braila-in-proiectul-europea… – în programului european Erasmus+ , in calitate de partener al organizatiei Cluster Turism […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.