Elevii braileni in activitati antidrog, in vacanta


* Cu Asociatia Clubul de turism „Proilavia”, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, şcoli – „Al. I. Cuza”, „I. L. Caragiale”, „A.Vlaicu” din muncipiu, Chiscani şi Şcoala Gimnazială Specială Tichileşti din PMT

bibliotaeca3      Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila (CPECA Brăila) continuă activităţi antidrog cu elevi şi in vacanţă. Pentru că unităţile de învăţământ au continuat tradiţia Şcolilor de vară, echipa CPECA a desfăşurat activităţi de informare/sensibilizare/conştientizare la problematica consumului de droguri la Şcolile Gimnazială „Al. I. Cuza”, „I. L. Caragiale”, urmând Şcolile Gimnaziale „A.Vlaicu” şi Chiscani.

S-au încheiat parteneriate cu Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia”, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Primăria Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila pentru oportunitatea de întâlniri cu copiii/tinerii care au decis să beneficieze de programe de vacanţă organizate de către instituţiile menţionate.

CPECA Brăila a răspuns invitaţiei Asociaţiei Clubul de Turism „Proilavia” de a fi partener în proiectul “Sport şi sănătate în aer liber” – se derulează în perioada 1 iulie  – 30 octombrie 2015 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.895906733835250.1073742152.196618800430717&type=3) cu scopul de a conştientiza copiii și tinerii care e importanţa alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos; se practică exerciții fizice și sportive în aer liber (foto dreapta). „Specialiştii CPECA au mers în locaţiile stabilite pentru activităţile în aer liber şi au transmis grupurilor de copii/participanţi – informaţiile cu tematica antidrog, prin metode şi tehnici nonformale. S-au desfăşurat activităţi de prevenire în Parcul Monument, în Grădina Publică şi în localităţi din judeţul Brăila: orașul Însurăţei, comuna Traian, comuna Tichileşti, comuna Bărăganu şi comuna Ciocile. Beneficiarii au participat cu entuziasm şi interes la dezbaterile iniţiate pe tematica abordată, stimulaţi şi de cadrul natural de desfăşurare al activităţilor, de modul de transmitere al informaţiilor, care a contribuit  la sporirea creativităţii şi manifestării spiritului dezinvolt al copiilor. Aceste metode au avantajul de a dezvolta toate tipurile de competenţe (cunoştinţe şi mai ales abilităţi şi atitudini), sunt creative şi interactive, au caracter inovativ, participativ şi experimental totodată„, afirmă Olga Condrat – coordonator CPECA. Monument7

La Biblioteca „Istrati”, unde se derulează atelierele de vacanţă (foto stanga sus), în perioada iulie – august 2015, reprezentanţii CPECA sunt şi ei prezenţi în mijlocul copiilor pentru a transmite mesajul antidrog prin modalităţi adaptate specificului atelierului, informaţia fiind integrată prin intermediul tehnicilor nonformale de învăţare. La aceste ateliere, beneficiarii au posibilitatea  de a petrece timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaştere, experiment şi dezvoltare personală – ca alternativă la comportamentele nedorite.

DSCF8110           În curs de implementare este şi proiectul „Drogurile mă ajută când sunt în impas?” adresat elevilor din Şcoala Gimnazială Specială Tichileşti din cadrul Penitenciarului pentru Minori şi Tineri (PMT) Tichileşti.  Olga Condrat: „De asemenea, urmează a fi realizate activităţi de prevenire antidrog beneficiarilor direcţi ai Centrului Comunitar <Bunici şi nepoţi>, aflat în administrarea Primăriei municipiului Brăila, sens în care a fost semnat Acordul de colaborare şi prevăzute serviciile oferite de CPECA Brăila. Oportunitatea oferită centru tuturor celor care doresc să devină voluntari antidrog, este însăşi o alternativă la petrecerea timpului liber şi totodată un factor de protecţie consistent prin cunoştinţele tematice acumulate în cadrul formării iniţiale„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.