Dezbatere pe tema plagiatului; organizatori GDS si Revista 22


*Marti, 8 septembrie 2015, de la ora 17.00

Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Revista 22 organizeaza marti, 8 septembrie 2015, dezbaterea cu tema „Plagiatul ca stare a natiunii”. Moderatorii evenimentului vor fi profesorii Gabriel Liiceanu și Mircea Dumitru.

         „Plagiatul doctoral a devenit epidemic în România. În premieră mondială, în țara noastră, doctori cu lucrări plagiate au devenit conducători ai unor lucrări de doctorat la rândul lor plagiate. În premieră mondială, în țara noastră, instituțiile și comisiile de etică chemate să sancționeze furtul intelectual îl acoperă și îl cauționează. În premieră mondială, în țara noastră, furtul academic, și nu integritatea morală și profesională cerută demnitarilor, caracterizează persoanele care ocupă funcții de conducere în instituțiile statului. În loc să demisioneze ca impostori și să dispară de pe scena publică, aceștia se împăunează cu titluri obținute prin fraudă și, rămânând nesancționate, construiesc o lume așezată pe furt, șubrezesc viața morală a societății și ne surpă încrederea în viitorul țării”, se arata in comunicatul de presa al organizatorilor. plagiat NU

Au fost invitaţi la dezbatere membri GDS, reprezentanți ai societății civile, oameni de cultură, reprezentanţi mass-media. Dezbaterea va avea loc la sediul GDS din Bucuresti, Calea Victoriei, nr. 120, incepand cu ora 17.00.

N.red (Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei) Evenimentul a devenit unul mai mult decat necesar in contextul in care ultimele informatii din media anunta evidente mai mult decat clare ce arata prezenta altor plagiatori in spatiul public, altii decat cazul notoriu al lui Victor Viorel Ponta (inca premier al guvernului Romaniei), si anume Gabriel Oprea – general, presedintele UNPR, Mihai Tudose – deputat PSD de Braila, in prezent minsitru al Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Stanisoara – fost ministru, Loredana  Radu – avocata lui Victor Ponta (in dosarulpenal in care este implicat cu Dan Sova), Neculai Ontanu – primarul sectorului II in Bucuresti, secretar general UNPR etc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.