Targ de carte la Braila: 21 – 24 octombrie 2015


*Un program ambitios, cu multe evenimente de interes pentru iubitorii de literatura: prezentari de carte in prezenta autorilor si editorilor, seminarii, mese rotunde *Manifestarea, inscrisa in programul proiectului „Braila, capitala europeana a culturii in 2021”, este realizata de Consiliul Judetean cu sprijinul APLER, dar si al Bibliotecii Judetene „Istrati”, Inspectoratului Scolar si al Muzeului Brailei „Carol I” – parteneri locali   

In perioada 21 – 24 octombrie 2015 iubitorii cartii si ai literaturii, dar in fond toti cei care doresc sa fie la curent cu noutatile din domeniul editorial, au ocazia sa achizitioneze direct de la edituri titlurile dorite si se pot intalni cu autori de calibru, editori, critici literari redutabili si alte personalitati din lumea culturala. Targul de Carte derulat in acest interval va fi deschis la Casa Tineretului (Calea Calarasilor nr. 54, municipiul Braila).

DSCN7231        Meritul organizarii acestei ample manifestari, cu un program ambitios – la fel ca al oricarui mare targ de carte din tara si din Europa – si atractiv ii revine lui Viorel Mortu – profesorul dr. semneaza ca autor si critic literar Viorel Coman – conducatorul interimar al Consiliului Judetean (CJ) care a creionat detaliile din desfasuratorul celor patru zile alaturi de Dragos Adrian Neagu – managerul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati’ Braila – si de profesoara Georgiana Troia – noul inspector scolar de limba si literatura romana la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Braila – foto stanga.

Manifestarea, inscrisa in programul proiectului „Braila, capitala europeana a culturii in 2021”, este realizata de CJ cu sprijinul Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER), dar si al Bibliotecii Judetene „Istrati”, I si al Muzeului Brailei „Carol I” – parteneri locali.

Cu fondurile puse la dispozitie de CJ si prin implicarea lui Ioan Cristescu – presedintele APLER, vor putea veni la Braila edituri de prestigiu – n.aut. Si mentionez doar cateva: Humanitas, Semne, Litera, Vivaldi. 100_7309

Din programul interesant am extras cateva evenimente: „Poezia liceenilor’ cu Dan Mircea Cipariu (inititorul revistei online Agentia de Carte), Florin Iaru, Ioana Craciunescu, lecturi publice cu autori braileni si galateni, o ampla dezbatere pe tema revistelor literare cu participarea scriitorilor si a criticilor intre care mentionez pe poetul Corneliu Antoniu  (foto dreapta din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei, de la editia 2014 a Festivalului Poetilor din Balcani de la Braila) – presedintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), Horia Garbea – presedinte Filiala Bucuresti a sectiunii Dramaturgie a USR, profesorul si scriitorul Constantin Gherghinoiu – director Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” Braila, poetul Sterian Vicol – redactor – sef al revistei „Porto Franco” Galati, Lucian Chisu, o dezbatere despre Panait Istrati si Fanus Neagu la care vor participa Silviu Angelescu, Paul Cernat, Bianca Burta Cernat, Radu Voinescu, Mircia Dumitrescu, Alina Rosca,

100_7403  o Gala a poeziei cu Ioan S. Pop, Adrian Alui Gheorghe, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu (foto stanga din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei, de la editia 2014 a Festivalului Poetilor din Balcani de la Braila), lansarea noului numar „Poem Caffe” – revista coordonata de poeta braileanca Luminita Dascalu. Nu vor lipsi de la evenimente scriitorul Vasile Datcu (presedintele Asociatiei „Braila, capitala culturala europeana in 2021”), poetul Nicolae Grigore Marasanu, Zamfir Balan – director adjunct la muzeul brailean.

Va fi cel putin un moment muzical-coregrafic, iar numarul lansarilor de carte – si nu orice carte… – va satisface si cele mai exigente gusturi. Mai ramane ca si publicul sa onoreze cum se cuvine Targul de Carte ce aseaza Braila pe frumoasa harta a prestigioaselor evenimentelor de gen – Gaudeamus ori Bookfest care deja au sectiuni locale (la Cluj, Iasi s.a.) cu notorietate si castig pentru toata lumea – autori, editori, public cititor.

4 gânduri despre „Targ de carte la Braila: 21 – 24 octombrie 2015”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.