Doinita Ciocan, primar interimar la Braila


*A fost aleasa in sedinta extraordinara a CLM de vineri, 12 februarie 2016, dupa ce in urma cu cateva zile primarul Aurel Gabriel Simionescu a fost arestat preventiv, la propunerea DNA Galati, pentru coruptie si prejudicii in proiectul european de modernizare a b-dului Dorobantilor

 

DSCN7184 aa       Un punct unic a fost pe ordinea de zi a sedintei extraordinare (https://brailachirei.wordpress.com/2016/02/08/sedinta-extraordinara-la-consiliul-local-municipal-braila/) a Consiliului Local Municipal (CLM) Braila din 12 februarie 2016: alegerea unui viceprimar care “sa exercite atributiile de primar conferite de lege”. Motivul: arestarea (https://brailachirei.wordpress.com/2016/02/03/dna-perchezitii-si-arestari-la-primaria-braila/) primarului Aurel Gabriel Simionescu (presedinte la organizatia braileana PSD – intre timp inlocuit, interimar, de senatorul Ion Rotaru), in 3 februarie 2016 luat la DNA Galati cu propunere de arestare pentru 24 de ore si a doua zi arestat preventiv pentru 30 de zile impreuna cu Stoica Anghelescu – fostul director al Directiei de Finante din Primaria Braila – intrun dosar de coruptie instrumentat de procurorii de la DNA Galati in care este vizat proiectul de modernizare a bulevardului Dorobantilor din municipiul Braila; activitatile din 2009 si 2010 in proiectul cu finantare europeana au cauzat, sustin procurorii anticoruptie, un prejudiciu bugetului CLM Braila de peste 39 milioane lei.

Ca sa nu se mai repete blocajul institutional de la Consiliul Judetean, unde in cursul anului trecut situatia a fost similara pentru fostul presedinte Gheorghe Bunea Stancu (https://brailachirei.wordpress.com/2015/04/03/bunea-stancu-inchisoare-trei-ani-in-dosarul-mita-la-psd/) – tot in dosar de coruptie, prefectul Nicu Lucian Olteanu a dispus imediat incetarea din functie a primarului Simionescu. In consecinta, consilierii s-au conformat si au ales vineri un nou primar, interimar. O fost o singura propunere, viceprimarul Doinita Ciocan (in foto stanga sus, prim-plan si in foto din dreapta, in picioare, la prezidiu) de la PSD, consilierii liberalii anuntand ca nu participa la vot si nici la actiunea propriu-zisa pentru ca altfel ar fi parte din activitatea administrativa guvernata de social-democrati. Si consilierul Ionel Alexandru (ales pe listele PNG) a anuntat ca opteaza pentru pozitia liberalilor. DSCN7187 a

Cu 17 voturi pentru, Doinita Ciocan a fost aleasa, interimar, in pozitia de conducere a Primariei Braila. In discurs, aceasta a subliniat ca percepe pe vorul ca pe unul de continuitate a activitatii actualei formule a CLM, iar despre liberali a afirmat ca este sigura ca vor continua sa fie aproape de actiunile care sunt in slujba cetatenilor. Despre viceprimarul liberal Alexandru Danaila Zaharia a mentionat ca il considera, ca si pana acum, un aliat al administratiei si un sprijin in continuarea proiector demarate si care trebuie sa se finalizeze sub bune auspicii.

DSCN7175 a     La sedinta au participat si senatorul liberal Catalin Boboc, deputatii Silviu Petrea si Marioara Nistor de la UNPR, consilieri judeteni (in principal de la PSD).

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s