“Cerneala neagră”, concurs de scriere de literatură polițistă


*Destinat liceenilor *Termen limita de inscriere: 17 aprilie 2016 *Cele mai bune texte vor fi publicate, primii trei clasati vor fi recompensati si cu premii 

afis Scriere creativa politista       Delegația Valonia-Bruxelles la București și editura Crime Scene Press organizează un concurs de scriere creativă de literatură polițistă destinat elevilor de liceu din România, eveniment in  proiectul „Romanul polițist belgian în prim-plan” ce se desfășoara în perioada martie – aprilie 2016. Scopul este acela de a promova romanul polițist ca gen literar și scrierea creativă în rândul elevilor, Toți tinerii care au împlinit 14 ani pot participa, condiția fiind să fie înscriși într-un liceu din România, public sau privat. Fiecare elev poate trimite un singur text. Textele vor avea maximum 5 pagini (10.000 de semne) și vor putea fi scrise, la alegere, în limba română sau în limba franceză. Ele vor fi trimise numai în format electronic pînă pe data de 17 aprilie, ora 24.00, la concourspolar@gmail.com pentru textele scrise în limba franceză și concursromanpolitist@gmail.com pentru textele scrise în limba română. Persoană de contact: Gabriela Dobre – Responsabil Cultură și Comunicare la Delegația Valonia-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro, tel.: 021 314 06 65. Parteneri: Crime Scene Press, Romanian Crime Writers’ Club (RCWC), Librăria „Kyralina”, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, Centrul Cultural Francofon din Buzău.  

             În funcție de numărul de texte primite, cele mai bune 15 texte vor fi publicate într-o colecție de povestiri la editura Crime Scene Press. Cele mai bune trei texte în limba română și cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului și alte informații sunt disponibile la www.cernealaneagra.com sau la www.wbi.be/bucarest sau la www.facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles
Membrii juriului pentru concursul în limba română: George Arion – autor de romane polițiste și editor, Alexandru Arion – jurnalist și editor, Stelian Țurlea – scriitor și jurnalist, Mihaela Dedeoglu – jurnalist la Radio France International (RFI) și Gabriel Bota – director artistic și co-fondator al Festivalului Internațional de Carte Transilvania.
Membrii juriului pentru concursul în limba franceză: Andrei Popov jurnalist la Radio România Internațional, Valentine Gigaudaut – director librăria „Kyralina”, Sylvain Audet – profesor de limba franceză și traducător, Cyrielle Diaz – responsabila Biroului de promovare a cărții la Institutul francez din București și Eric Poppe – Delegat Valonia-Bruxelles la București.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s