„Între două pastile” deschide Festivalul One World ​​România


*Spectacolul, in premiera, este prezentat la clubul POINT (București) pe 19 si 25 martie 2016

Cu siguranță, depresia nu este un subiect la care gândim des; de fapt, ne-ar plăcea să credem că pe noi nu ne va cuprinde niciodată și că, in caz de – Doamne ferește! – forță majoră, se poate trata cu pastile (e mai comod)! Dar dacă ar fi la teatru un astfel de subiect? Si chiar este!… devine incitant, după ce la inceput posibil sa fi fost și terapie (pentru autor a fost!), transferă privitorului nu o lume de angoase, ci formule de reciclare a durerii și a spaimelor, o lecție de supraviețuire in „jungla” umană a bolii care poate fi, la fel de bine, locul unde – de obicei – trăim și unde avem – cu tristețe – de prea multe ori senzația că nu se intâmplă nimic…  din Intre doua pastile 2

          din Intre doua pastile         Cu alte cuvinte, nu doar pentru iubitorul de teatru, ci și pentru acela care a avut cel puțin un episod de depresie, „Între două pastile” este un spectacol care trebuie vizionat. El va fi performat la POINT (București, str. General Eremia Grigorescu nr.10) sâmbătă, 19 martie 2016 și vineri, 25 martie 2016 in intervalul 20.00 – 22.00. Spectacolul “Între două pastile” abordează tematica depresiei dintr-o perspectivă performativă completată de tehnologii multimedia experimentale dezvoltate de Augmented Space Agency: capturi 3D, motion-tracking și interactivitate în timp real. Experimentul cuprinde și o instalație digitală, în evenimentul de deschidere a Festivalului One World România (21 martie 2016, Muzeul Național de Artă Contemporană) ce (re)prezintă o scenă alternativă a spectacolului, oferind o experiență imersivă și interactivă fiecărui spectator în parte.

Pornind de la experienţa creatoarei Cinty Ionescu cu depresia, dar şi ale multor alți oameni pe care aceasta i-a intervievat, „Între două pastile” este un spectacol de teatru multimedia care îmbină dramatizări ale unor poveşti adevărate, cu fragmente din interviuri, cu momente filmate şi trăite în spital şi cu elemente de realitate augmentată, folosită pentru prima dată într-un spectacol de teatru din România. Actorii Letiția Vladescu şi Conrad Mericoffer interpretează şase pastile teatrale inspirate din mărturiile celor care au avut curajul şi generozitatea să împărtăşească experienţa lor. Poveştile, dramatizate de Maria Manolescu, sunt intercalate cu momente video ce redau experienţa video designerului Cinty Ionescu din timpul episodului ei depresiv, episod care a dus, de altfel, la naşterea acestui spectacol. Aceste momente sunt completate de un sound design manipulat în timp real de producătorul muzical Randomform„, este subliniat in invitație.

„Între două pastile”, concept & video design: Cinty Ionescu unnamed (1)
distribuţia: Letiția Vlădescu și Conrad Mericoffer
dramatizare: Maria Manolescu
mişcare scenică: Andreea Duță
sound design: Randomform

3d content & realitate augmentată: Augmented Space Agency
light design: Diana Miroșu
costume: Sonia Constantinescu și Anca Miron
scenografie: Dan Adrian Ionescu

One World Romania, singurul Festival de Documentar si Drepturile Omului din România își va desfășura cea de-a noua ediție în perioada 21 – 27 martie 2016 la București. Selecția cuprinde 60 de filme documentare, din 39 de țări, de pe 5 continente, împărțite în mai multe secțiuni tematice. Timp de o săptămână, spectatorii se vor putea bucura de expoziții de fotografie, ateliere, dezbateri și aproximativ 70 proiecții la Cinematografele Eforie, Union, Elvira Popescu, Hollywood Multiplex, Centrul Ceh și Ambasada One World la cort din Parcul Colțea. Evenimentul de deschidere are loc luni, 21 martie 2016, la etajele 3 și 4 ale Muzeului Național de Artă Contemporană. Biletele și abonamentele sunt disponibile pe www.eventbook.ro

POINT se conturează ca un art hub dedicat manifestărilor cultural-artistice din Bucuresti: „Temele vor varia în fiecare săptămână, dar vor include un line-up cultural care merge dincolo de eclectic, plecand de la piese de teatru, expozitii de arte vizuale, concerte de muzică si dans și proiecții cinematografice. Unicitatea clubului constă în capacitatea sa de a reuni o serie larga de discipline artistice intr-un singur loc si trebuie vazut ca un model de colaborare, de intersectie intre discipline si medii artistice, ca o voce comuna pentru scena culturala independenta. Ne dorim ca membrii nostri sa construiasca o comunitate puternica care sa ajute la formarea unei identitati complexe a acestui spatiu prin participarea artistilor, actorilor, regizorilor, curatorilor si a managerilor culturali in realizarea unor proiecte noi si dinamice„, afirma gazdele despre spatiul cultural.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.