Ora Pământului, la Şcoala „Sadoveanu’ Brăila


*Elevii au avut o parada a costumelor din materiale reciclate, au expus postere, compuneri * Profesorii le-au vorbit despre modalitati de a proteja mediul inconjurator si de a prezerva resursele naturale

IMG_8831      Ora Pământului (Earth Hour – https://www.earthhour.org/ anul acesta in 19 martie) a fost serbată (la nivelul municipiul Brăila programul a fost cel anunţat la https://brailachirei.wordpress.com/2016/03/17/si-la-braila-se-serbeaza-ora-pamantului-editia-2016/) si la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu’ din municipiul Brăila, anticipand si Ziua Mondială a Pământului (22 aprilie). Au fost promovate idei referitoare la un mediu incujurator mai curat, mai sănătos pentru o viaţă sănătoasă si un viitor mai frumos. Elevilor li s-a reamintit că, pentru a avea un mediu natural cât mai sănătos, trebuie să lupte pentru protejarea lui prin diverse activităţi (corespunzatoare vârstei) si pentru prezervarea resurselor naturale: plantarea de copaci, stingerea luminii in încăperi atunci când nu mai este nevoie de ea, scoaterea din priză a aparatelor electrice după ce au fost folosite, reciclarea deşeurile pe sortimente, utilizarea mijloacelor de transport prietenoase cu mediul, economisirea apei.

Totodată, au fost amenajate expoziţii de postere, compuneri, obiecte realizate din materiale reciclabile si, spre incântarea tuturor, a avut loc si o parada de costume la care s-au folosit in confecţionare materiale reciclate. IMG_8821

IMG_8823           În derularea activităţilor, elevii au fost coordonaţi de cadrele didactice Nanu Rodica, Căruntu Cristina, Mănăila Valentina, Novac Viorica, Gheorghe Fanica, Voicu Nora, Poenaru Cornelia, Urse Lucica, Ionaşcu Liliana, Căpriţă Violeta şi Ionescu Magda.

Activitaţile desfăşurate au dovedit că elevii, profesorii Şcolii „M. Sadoveanu” şi părinţii copiiilor nu sunt indiferenţi de ceea ce se petrece în jurul lor, gesturile demonstrând civism şi responsabilitate socială făcându-le cinste.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s