Poveştile IEI, nouă întâlnire la Biblioteca Județeană Brăila


*Joi – 24 martie 2016, de la ora 16.30

 

la atelier Povestile IEI, aprilie 2015          Joi, 24 martie 2016, ora 16.30, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, la o nouă întâlnire cu Poveştile IEI.  „Atelierul este dedicat meșteșugului confecționării unei cămași tradiționale, iar participații sunt inițiați în arta coaserii unui astfel de obiect vestimentar atât de iubit de către români” – Laura Caplea – purtător de cuvânt la Biblioteca „Istrati”. Foto (de Laura Caplea) de la atelierul din aprilie 2015

Corina Ciuraru, coordonatoarea Atelierelor Poveștile IEI: „De data aceasta, „șezătoarea” se adresează în special începătoarelor, dar sunt așteptate și doamnele avansate în tehnica cusăturilor tradiționale, împărtășind din experiența lor cu cele mai noi participante. Vom vorbi despre materialele necesare, tipare, tehnici de lucru, modele, semnificații și cromatică. Cei interesați pot găsi imagini și impresii despre aceste întâlniri pe grupul Facebook Poveștile Iei Brăila-Galați (https://www.facebook.com/groups/povestileiei/). Există o mare satisfacție pentru că, datorită acestor ateliere, am adus o contribuție la perpetuarea valorilor tradiționale, la reînvierea ocupațiilor specifice româncelor din cele mai vechi timpuri. În aceste vremuri femeile au uitat că broderia, lucrul de mână, le redau feminitatea și au un rol puternic de combatere a stresului. Acest atelier le aduce liniște și satisfacție, chiar dacă pentru acele scurte momente, când creează obiecte unice și autentice așa cum sunt cămășile românești„. 

Evenimentul (cum se intâmplă se vede si la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.895219057237351.1073742150.196618800430717 – album foto pe pagina Facebook a revistei de cultura si informatie Braila Chirei) are loc la Centrul de Instruire, etajul 3 în clădirea nouă a bibliotecii, cu sediul în Piața Poligon nr.4.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s