NexT – Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu metraj, editia 2016


*Intre 7 si 11 aprilie, la Bucuresti

afis NEXTfestfilm         NexT – Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu metraj (nextfilmfestival.ro), editia a X-a, se desfasoara intre 7 si 11 aprilie 2016 la Bucureşti.

In programul Oscars Night sunt prezentate cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune – vineri, 8 aprilie, la CinemaPro. Programul Oscars Night propune si alte patru poveşti: „Drama Shok” (despre provocările prin care trec doi prieteni adolescenţi în timpul războiului din Kosovo), „Ave Maria” – comedie (pune în opoziţie cinci călugăriţe catolice şi o familie de israelieni, în apropierea Sabatului), drama „Day One” (povestea unei femei afgano-americane, aflate în pragul divorţului, care decide să devină translator pentru trupele americane din Afganistan), „Everything Will Be Ok” (dramă cu accente de thriller despre un tată divorţat şi fiica lui adolescentă).
Abonamentele pentru Festivalul NexT, împreună cu biletele pentru programul Oscars Night, se pot cumpăra de pe site-ul eventbook.ro.

La NexT Film Festival (https://www.facebook.com/NexTFilmFestival/) interesant este Short Matters! – colecţia de scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2015. Sunt 15 filme din Europa, de genuri diferite – pot fi vizionate în sala de proiecţii a Institutului Cultural Român, in 8 aprilie, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaştilor din România şi al Programului Europa Creativă – Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s