Festival Concurs Coral „George Sbârcea”, a V-a ediţie la Sf. Gheorghe


*Au concurat in județul Covasna ansambluri corale din Argeș, Bacău, Brăila, Covasna, Harghita, Neamț * Manifestarea a avut loc în perioada 16 martie – 9 aprilie 2016

Municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, a găzduit a V-a ediţie a Festivalului-concurs coral „George Sbârcea” la care au participat nouă formații de profil din Argeș, Bacău, Brăila, Covasna, Harghita, Neamț.

corul Armonia 2a     La finalul competiției, sâmbătă – 9 aprilie 2016, clasamentul este următorul: corul „Magnificat” din Onești, județul Bacău – locul I; corala „Pr. Ion Ionescu” a Centrului Cultural Topoloveni, județul Argeș – locul II; corul bărbătesc „Armonia” (foto din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei) al Casei de Cultură a municipiului Brăila – locul III.

Sub bagheta dirijorului preot profesor Ioan Păvăloiu, corul brăilean a prezentat în concurs piesele <Brâu amestecat> de Pretorian Vlaiculescu și <Suita din Oaș> de Dariu Pop. În afara concursului, corul Armonia a susținut un amplu recital în Sala de Conferințe a Colegiului Național Szekely Miko, care a inclus coruri din opere, piese populare și patriotice. Interpretarea artiștilor brăileni a încălzit și a cucerit inimile spectatorilor covăsneni, care au cântat și au aplaudat în picioare, pentru ca în final să declare că <Armonia a fost, de departe, cel mai bun cor din concurs>”, subliniază Emanoil (Mircea) Ciucașu – manager Casa de Cultură a municipiului Brăila.

Festivalul organizat de Fundația „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe a cuprins, în perioada 16 martie – 9 aprilie, în afara spectacolului concurs propriu-zis, ateliere corale, mese rotunde, prezentări de carte și întâlniri muzicale.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.