Bibliotecă franceză, deschisă la Brăila


*La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

În 11 aprilie 2016, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila s-a deschis Biblioteca Franceză ”Ilarie Voronca”. Functionează în cadrul Centrului Multilingv (strada Belvedere nr. 3). biblioteca franceza

Compartimentul a luat ființă în 2013 printr-o donație de carte franceză de 5.000 volume aduse din Franța de Clubul Lyon, prin amabilitatea prof. dr. Sofia Dima de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Fondul de carte cuprinde literatură universală franceză, enciclopedii, cărți din domenii precum istorie, geografie, filozofie, generalități, religie, politică, economie și științe, dar și albume de călătorie. Activitățile care se vor desfășura în cadrul secției sunt: împrumut la domiciliu sau consultare pe loc, concursuri școlare și literare – Ziua Francofoniei, expoziții de carte, clubul de lectură <Magia romanelor franceze>. De asemenea, vor avea loc diverse manifestări desfășurate cu ocazia evenimentelor marcante ale culturii și civilizației franceze organizate de bibliotecarii secției sau în colaborare cu voluntari„, precizează Laura Caplea – purtător de cuvant la bibliotecă.

La Centrul Multilingv al bibliotecii funcționează și compartimentul de carte engleză – infiintat în 2004 cu sprijinul Clubului Rotary Brăila, în colaborare cu Clubul Rotary din Newbury Park, SUA, printr-o donație de 7.350 documente – cărți  de beletristică și nu numai.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.