Recital de pian „Petale de iubire” la Brăila, cu Ioana Maria Lupaşcu


*In finalul concursului de pian „Virtuozii’ organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu”, in sala din Palatul Lyra, sambata – 16 aprilie 2016, de la ora 19.30

 

    ioana maria lupascu    Pianista Ioana Maria Lupaşcu (foto. de pe site-ul artistei), solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, susţine pe 16 aprilie 2016 de la ora 19.30 un recital de pian, concert extraordinar sub genericul „Petale de iubire’, în încheierea ediţiei a VIII-a a Concursului Naţional de Pian “Virtuozii” (https://brailachirei.wordpress.com/2016/04/14/concurs-national-de-pian-virtuozii-editia-a-viii-a-la-braila/) unde este presşedintele juriului; va fi acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi.  
DSCN9176 palatul Lyra
Evenimentul, prezentat de profesor Marilena Niculescu, are loc în sala de spectacole a Societăţii “Lyra” din Brăila (Palatul Lyra – foto).  Intrarea este liberă. Instrumentiştii care vor fi alaturi de Ioana Maria Lupaşcu sunt Ioan Badea (vioara I), Cornelia Gheorghiu (vioara a II-a), Gheorghe Constantinescu (clarinet), Iulian-Florin Snaider (violă), Tereza Ganju (violoncel). Recitalul include muzică de film şi alte partituri celebre din creaţia Paolo Campanini, Astor Piazzolla, Ioan Dobrinescu, Manuel de Falla, Menken-Dobrinescu, Raffaele Montanaro, Guy Bacos, Velasquez-Dobrinescu etc.

Ioana Maria Lupaşcu a onorat de fiecare dată invitaţia de a concerta în încheierea Concursului Naţional de pian „Virtuozii” de la Brăila, cele mai recente reprezentaţii fiind recitalul de pian „Bijuterii pianistice”, recitalul „Piano Tango” alături de cvartetul de coarde „Promusica”, recitalul de pian alături de orchestra „Darclée” – dirijor Vincent Grüger, concertul extraordinar de pian alături de orchestra Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi – dirijor Mircea Holiartoc şi de solistul Viniciu Moroianu – profesor la catedra de pian a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti„, subliniaza George Romeo Bunea – manzgerul Scolii Populare „V. Lungu” care organizeaza Concursul „Virtuozii’ .

* * *  Ioana-Maria Lupaşcu (site la http://www.ioanalupascu.ro/) este născută la Brăila; a început studiul pianului, la 4 ani, cu prof. Mircea Bogatu şi a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” Bucureşti, obţinând nota maximă la susţinerea licenţei – la Conservatorul „George Enescu” Iaşi. În 2000 a fost admisă la Masterul „Virtuosity Level” la Conservatoire du Lausanne, din Elveţia, la clasa Prof. JF Antonioli. După câteva luni s-a mutat în Italia, unde a devenit studentă a marelui pianist Lazăr Berman la Accademia Europea di Musica. În primăvara lui 2005 s-a reîntors în România. A concertat în săli importante precum: Sala Puccini (Conservatorio „G. Verdi” Milano), Teatro San Babila, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Thalia, Opera Braşov. Din 2007, este solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s