Olimpiada nationala de limbile materna rusa si croata 2016, la Braila


*In 18 – 21 aprilie 2016 *Competitia este gazduita de Colegiul National „Ana Aslan” * Festivitatile de deschidere si premiere au loc la sala mare a Prefecturii luni, 18 aprilie, de la ora 17.00 si joi, 21 aprilie, de la ora 10.00  

Olimpiada nationala de limba materna rusa si de limba croata are loc in 2016 la Braila, in perioada 18 – 21 aprilie 2016. Manifestarea este organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Braila (http://www.isjbraila.ro/) – inspector scolar judetean prof. dr. Catalin Canciu – si Ministerul Educatiei cu sprijin din partea institutiilor locale. copii rusi lipoveni 1

Probele de concurs au loc la Colegiul National „Ana Aslan” (fostul Liceu sanitar – in noul sediu din Calarasi IV), marti – 19 aprilie 2016. Festivitatea de deschidere este programata pentru luni, 18 aprilie 2016, de la ora 17.00 la sala mare a Prefecturii Braila, iar premierea tot aici joi, 21 aprilie 2016, incepand cu ora 10.00.

copii rusi lipoveni 2         In timpul liber al competitorilor gazdele au prevazut vizite la Scoala Gimanziala „A. S. Puskin”, director Mihai Chirsanov – fosta Scoala nr. 21 unde invata foarte multi copii din Comunitatea Rusilor lipoveni, presedinte al comunitatii prof. Fenia Jipa Rubanov – unde vor avea parte si de o frumoasa primire cu un minunat program artistic (foto din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei de la un eveniment similar), Centrul vechi al municipiului, faleza Dunarii, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati’.

N.red. Braila mai are cel putin un motiv ca sa gazduiasca olimpiada nationala, pe langa faptul ca aici se afla un adinrte cele mai mari Comunitati de rusi lipoveni (tot aici este si Mitropolia mondiala a lipovenilor). La Olimpiadele nationale de rusa din anul trecut, brailenii au obtinut cel putin sase premii I intre ei tanarul Alexandru Rotaru de la Colegiul Economic „Ion Ghica” – profesor Maria Stefan, elevul Ecaterina Ceban de la Liceul „Panait Cerna” – prof. Fenia Jipa Rubanov.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.