Iepurasul de Paste, in… vizita la Fundatia ”Pro Homini” Braila


*Cu elevi de la Scoala ”Sadoveanu” si prescolari de la Gradinita nr. 11 din municipiu

 

Apropierea Sfintelor Pasti este prilej de apropiere intre oameni, motiv de oferire a unor daruri pentru cei care au nevoie de afecţiune si de prietenia semenilor. Iar lectia generozitatii e bine să fie realizată de la vârste mici. Elevii clasei a IV-a A  de la Scoala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”, însoţiţi de profesor Ionescu Magda, dar şi preşcolari de la Gradiniţa cu Program Prelungit nr. 11 împreună de profesoarele Chiriac Frusina şi Dima Steluţa au efectuat, luni – 18 aprilie 2016, o vizită la Căminul de zi ,,Sfatul Batrânilor” la Fundatia brăileană ”Pro Homini” cu scopul de a (re)aduce zâmbetul pe buze acelor doamne care desfăşoară activităţi zilnice în acest centru de asistenţă socială. 

Protejarea bătrânilor şi ajutorarea acestora este o problema care trebuie să intereseze pe toata lumea: adulti si copii. Daca vom avea grija de batrani, care sunt ai nostri, ai tuturor, atunci copii nostri vor fi buni, sensibili, umani si vor aprecia intelepciunea poporului roman. Copiii, pe lângă faptul că au prezentat un moment artistic, au înmânat bunicuţelor pe care le stimează si le iubesc din tot sufletul felicitări realizate de mâinile lor, cozonaci de post şi mere. La rândul lor, preşedintele fundaţiei – prof. Lilliana Caruz, împreună cu intreg personalul şi bunicuţele fericite au oferit celor mici  dulciuri – iepuraşi şi ouă de ciocolată, napolitane, dar şi câte un semn de carte lucrat manual, obiect de care noi să ne aducem mereu aminte când îl vom folosi ca semn în cărţile pe care le vom citi cu drag si interes”, subliniază Chiriac Frusina. MF2-A0A3

Această activitate ocupă un loc important în cadrul activităţilor extraşcolare din Saptămâna Altfel ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (18 – 22 aprilie 2016), precum şi în cadrul proiectului judeţean ”Copil ca tine sunt şi eu!” derulat de Scoala ”Mihail Sadoveanu”.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.