Liberalii amintesc o realitate trista a mandatelor PSD la Braila: somajul a crescut de aproape doua ori


*Iar problema cainilor comunitari, despre care primarul in functie spune ca nu se poate rezolva pentru ca nu a rezolvat-o nimeni,e o falsa idee, subliniaza Catalin Boboc – candidatul PNL la Primaria municipiului, senator, copresedinte al formatiunii liberale brailene care mentioneaza ca “daca nu cunoaste dl Simionescu un oras sau o modalitate prin care se rezolva, inseamna ca nu se poate rezolva, ma intreb, ei, cu totii, de ce mai stau? De ce nu pleaca toti, acum?” dar si ca “din 2008 pana in 2012, pe mandatele acestea doua ale PSD si ale lui Simionescu, cu Stancu si toti ai lor, cu ministrul Economiei – domnul Tudose, cu “mari’ parlamentari de Braila, somajul a crescut de la 3,9 la 7,2 in Braila in timp ce media  la nivel national este 4,8”

In conferinta de presa din 22 aprilie 2016 de la sediul Partidului National LIberal (PNL) filiala Braila, Catalin Boboc (foto) – candidatul PNL la Primaria municipiului in alegerile din 5 iunie 2016, senator, copresedinte al formatiunii brailene a subliniat cateva aspecte din programul sau (mai multe la http://catalinboboc.ro/) si din recenta batalie electorala. Iata un extras din cele discutate: boboc 3d

“Am lansat, in pregatirea acestei campanii, proiectul Parc industrial cu idei din ceea ce noi vedem ca reclama brailenii. Este clar pentru toata lumea ca avem nevoie de dezvoltare in orasul asta. Surprinzator a fost ca dupa niste ani, sau prima oara in istoria ?? la Braila, imediat s-a repezit presedintele de la Consiliul Judetean (n.aut. Ionel Epureanu, de la PSD), s-a repezit primarul (n.red. Aurel Gabriel Simionescu, tot PSD, de la municipiu) sa spuna despre ce au facut ei pentru atragerea investitorilor, cum e cu crearea de locuri de munca, spijinirea investitiilor si asa mai departe.  Aproape ca nu mi-a venit sa cred; cata ipocrizie la oamenii astia! Si nu-mi vine sa cred nici faptul ca, inteleg…  la PSD este – pentru primarie – o candidatura colectiva.  Mi-as dori, intre candidatii de la primarie, sa avem discutii, dezbateri, cu argumente pro si contra despre proiectele noastre.

Ne-au anuntat autoritatile publice locale, CJ si primaria, ca au facut, au dres, ca au promovat… Vreau sa va citesc niste cifre care spun mai mult decat orice. La sfarsitul lunii ianuarie existau 9176 de someri in Braila, conform datelor oficiale de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de munca, nu din povesti, dintre care 7474 erau neindemnizati, adica oameni fara venituri, cifra fiind mai mare cu 1400 fata de anul trecut. Si mai dau inca o cifra: din 2008 pana in 2012, pe mandatele acestea doua ale PSD si ale lui Simionescu, cu Stancu si toti ai lor, cu ministrul Economiei – domnul Tudose, cu “mari’ parlamentari de Braila, somajul a crescut de la 3,9 la 7,2 in Braila in timp ce media  la nivel national este 4,8. Aproape ca imi vine sa ma opresc aici. Mai mult decat aceste cifre cred ca nu poate exprima nimeni! Aceasta este situatia in care ne aflam si  pe care ne-o prezinta PSD-ul ca fiind una deosebita, de parca noi n-am trai in orasul asta, n-am vorbi cu brailenii, n-am auzi de ce anume se plang ei. Incerca, cumva, sa ne spuna ca, oricum, e greu si nu se poate…  si ca ar trebui sa continue tot ei, ca asta e viitorul… Oamenii astia ar trebui sa plece acasa! Am mai auzit una, recent, de la domnul primar Simionescu: nu se poate rezolva problema cainilor comunitari – fara stapan, ca nu s-a rezolvat nicaieri in tara asta. Fals! Si in tara asta s-a rezolvat in mai multe locuri, unde oamenii au vrut, dar mai cu seama in Europa, in lumea asta civilizata s-a rezolvat de foarte, foarte multi ani treaba asta. Daca faptul ca nu cunoaste dl Simionescu un oras sau o modalitate prin care se rezolva, inseamna ca nu se poate rezolva , ma intreb, ei, cu totii, de ce mai stau? De ce nu pleaca toti, acum? Apropo de asta, am propus un lucru concret. Stiti ca exista de niste ani, multi, un teren dat in administrarea DAGL-ului pe care sa construiasca un padoc in care sa stranga toti cainii? Pentru ca doua firme ale unor pesedisti – sau de frunte sau apropiati – consuma toti banii alocati pentru ecarisaj an de an – miliarde de lei, despre asta vorbim, in jur de 6! – nu s-a dorit a se rezolva aceasta problema, acesta este adevarul pe care il putem documenta cu acte, cu hotarari de Consiliu, cu extrase din bugetul local. Dra, repet, nu inteleg de ce oameni – dl Simionescu, despre care dupa 25 de ani au descoperit pesedistii ca a fost comunist si nu mai candideaza, dl Rotaru care nu are nici o legatura, e senator, se ocupa cu altceva, dl Epureanu care nu are nicio legatura, ocupa vremelnic, o luna, functia de sef la Consiliul Judetean – vorbesc despre toate aceste problem de la municipiu. E parca nu ne-am pregati pentru un nou mandat la primarie, si banuiesc – eu, cel putin, vorbesc despre ce imi propun sa fac… Sunt foarte curios, sa intru in discutii si dezbateri cu contracandidatii mei pe teme concrete.

DSCN8201  Am lansat public, am dezvoltat un proiect, acela cu parcul industrial, in care a venit cu niste lucruri concrete: cum se poate realiza, de unde sunt fondurile – de la bugetul local, de la Uniunea Europeana… concret!  La ce nivel se pot reduce taxele locale, cu privire la ce anume, in ce procente samd. Despre acest gen de lucruri ar trebui sa vorbim. Nu mai vreau sa aud de la dl Simionescu ca nu se pot rezolva  problemele, ca nu se poate face nimic cu somajul … Daca nu se mai poate rezolva nimic, intrebarea e una singura, simpla: de ce nu-I ia pe ai lui, pe toti, cu care ne conduc de 26 de ani, si isi ia o pauza, se duc, mai cauta, fac studii, isi fac proiecte, si se intorc cand l au gata si au solutii?’

N.red (Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei). Catalin Boboc a fost alaturi de colegii Florin Eugen Carligea (in stanga foto) – om de afaceri, candidat din partea PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila, Alexandru Danaila Zaharia – viceprimar la municipiul Braila.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s