Pelicula „Soy Nero”, marele câştigător la BIFF 2016


*Este Marele premiu al ediției a XII-a a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), regia Rafi Pitts (din Iran)

 

Rafi Pitts Regizorul iranian Rafi Pitts (foto preluare de la berlinale.de) a primit pentru filmul „Soy Nero”  Marele premiu al celei de-a XII-a a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), ediția a XII-a (cum am anunțat la https://brailachirei.wordpress.com/2016/04/17/festivalul-international-de-film-bucuresti-biff-2016-a-xii-a-editie/). Trofeul s-a oferit sâmbătă, 23 aprilie 2016, la gala desfăşurată la Cinema Elvira Popescu din capitală.

„Soy Nero” este povestea lui Nero, un mexican deportat aflat la vârsta fragedă de 19 ani. El se întoarce ilegal în SUA şi se înrolează în armată prin programul „green card”. Îşi doreşte, astfel, să obţină cetățenia americană. Regizorul Rafi Pitts a colaborat cu Răzvan Rădulescu pentru scenariu. „Soy Nero” este o coproducţie Germania-Franţa-Mexic-SUA; vine din competiţia pentru Ursul de Aur de la Berlinala 2016.  Soy_Nero- afis

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost câștigat de „L’avenir”, regizat de Mia Hansen-Love. „Death in Sarajevo” a luat premiul unu la categoria Cel mai bun scenariu. Lungmetrajul îl are ca regizor şi co-scenarist pe Danis Tranovic, fiind o producţie Bosnia Herțegovina.

Juriul secțiunii principale a fost prezidat de Marie Pierre Duhamel Muller. Din componenţa lui au mai făcut parte Elena Cristodoulidou, Enrico Vannuci, Gabriel Dettre și Cristian Tudor Popescu. Juriul criticii a fost format din Magda Mihăilescu, Ruxandra Grecu și Florentina Ciuvercă.

Festivalul Internațional de Film București (BIFF – site la http://b-iff.ro/) 2016, inițiat de Dana Dimitriu Chelba, a fost programat în perioada 18 – 24 aprilie.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s