Proiect „Promoting Our Regions In Modern Entrepeneurship – PRIME”, la Inspectoratul Scolar Judetean Braila


*Se deruleaza în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016, cu fonduri europene prin Erasmus+ * Partenerii straini sunt din Polonia si Turcia 

 

Inspectoratul Școlar Județean Brăila este coordonatorul Proiectului „Promoting Our Regions In Modern Entrepeneurship – PRIME” derulat prin Programul Erasmus +, Parteneriate strategice, Acțiunea cheie 2, finanțat de Comisia Europeană. Se deruleaza în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2016 alături de partenerii locali SC Double P Media SRL, Centrul de Conservare Brăila, Colegiul Naţional „Nicolae Bǎlcescu”. Partenerii internaționali sunt Consiliul orașului Lodz din Polonia împreună cu partenerii locali Şcoala de Industrie a Modei, Universitatea din Lodz – Facultatea de Management, Centrul Educaţional al Provinciei Aksaray din Turcia cu partenerii locali Universitatea Aksaray – Facultatea de Economie, Camera de Comerţ şi Industrie din Aksaray, Liceul Vocaţional de Comerţ din Aksaray.

A fost  necesar pentru comunităţile noastre sǎ lansăm acest proiect pe tema antreprenoriatului pentru a identifica oportunităţi  de angajare, avantajele şi ameninţările pentru piaţa locurilor de muncă. Se cere  revizuirea curriculumului şcolilor şi universităţilor în materie de antreprenoriat şi promovare prin intermediul unor studii, sondaje, chestionare, focus grupuri, lecţii. Astfel vom fi în măsură să răspundem la nevoia identificată prin stagii de formare, zile ale porţilor deschise, lecţii , noi curricula, participarea şi promovarea la evenimente culturale, vom sensibiliza la dezvoltarea  unor noi locuri de muncă şi stabilirea unor noi societăţi în regiunile noastre„, subliniaza prof. Adina Valentina Mihai (in foto dreapta, impreuna cu prof. dr. Catalin Canciu – inspector scolar general al ISJ Braila, profesorii inspectori Daniela Mihaela Turcu, Cristina Silvia Ritzi si nu numai), inspectorul pentru proiecte educationale la ISJ Braila.

Pâna acum au avut loc cinci întâlniri transnaționale: două în Polonia – în ianuarie 2015 și 2016, două  în Turcia – în aprilie  2015 și 2016, una în România – martie 2015 și un stagiu de formare în România – septembrie 2016.

ISJ 1       Întâlnirea transnațională din Lodz, Polonia (ianuarie 2016) a atins obiectivele proiectului privind dezvoltarea culturii antreprenoriale şi creşterea expertizei în vederea îmbunătăţirii cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale pentru antreprenori  în anumite domenii prin sesiunea de lucru la Departamentul Educației din Lodz și la Universitate de Management, cercetarea tematică la EC1 (spațiul unei termocentrale dezafectate a fost valorificat în scop cultural și recreativ – centrul educațional – Planetarium), întalnire de informare cu un antreprenor local – producător de textile – în Rzgów, exemple de bune practice în școlile vocaționale poloneze pentru copiii cu dizabilități.

Întâlnirea transnațională din Aksaray, Turcia (aprilie 2016) a atins obiectivele proiectului privind  perfecţionarea pregătirii profesionale a tinerilor din zona Aksaray și  îmbunătăţirea oportunităţilor de angajare prin discuțiile cu reprezentanții Directoratului de Educație din Aksaray și participarea la un curs de formare a tinerilor antreprenori la Camera de Comerț din Aksaray. ISJ 2

ISJ 3         În data de 21 aprilie 2016 a avut loc evenimentul de multiplicare al proiectului, la Centrul Europe Direct din statiunea Lacu Sărat (judet Braila), unde au fost invitați 15 participanți locali, reprezentanți ai comunității locale din domeniul educației și antreprenoriatului dar și 21 de participanți străini din 7 țări europene precum Turcia, Bulgaria, Spania, Franța, Italia, Grecia și Letonia. Evenimentul de multiplicare s-a desfășurat ca un atelier de lucru pe teme de antreprenoriat și de promovare a regiunii noastre dar și de prezentare și diseminare a produselor realizate în proiect: Broşura „Şcolile şi universitǎţile comunicǎ clar obiectivele lor pe site – BRANDNAME PERFECT NAME” și a studiului de caz „Meserii Tradiţionale şi moderne în regiunile noastre – exemple de bunǎ practicǎ”.

În perioada 23 – 27 mai 2016, Inspectoratul Școlar Județean Brăila va fi gazda ultimei întâlniri transnaționale având ca obiectiv dezvoltarea unui set de instrumente, în scopul  elaborării unei descrieri a locurilor de muncă specifice fiecărei regiuni partenere.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s