Asociatia Culturala „Voces Concordiae” in Proiectul „Concert lectie pentru tineri’’


*Promovat pentru liceeni din municipiul Braila si din judet *Cu fonduri de la Consiliul Judetean Braila, la fel ca si Caravana Culturala din anii trecuti * Primul concert, in 21 mai 2016, in Gradina publica din municipiul Braila *Urmatoarele concerte, in 2 si 3 iunie 2016, pentru liceenii de la Colegiul National „Murgoci si de la Arte „Darclée”

 

afis        Asociatia Culturala VOCES CONCORDIAE dezvolta in aceasta perioada Proiectul ,,Concert lectie pentru tineri’’, finantat de Consiliul Judetean Braila la fel cum au fost si alte proiecte educative ale asociatiei – ex. Caravana Culturala Braileana https://brailachirei.wordpress.com/2015/11/09/proiectul-caravana-culturala-braileana-editia-iii-la-final/ sau https://brailachirei.wordpress.com/2014/08/17/caravana-culturala-braileana-merge-mai-departe/ etc. (pe pagina web Braila Chirei, revista de cultura si informatie, sunt mai multe articole despre evenimentele Asociatiei Voces Concordiae).

Scopul proiectului consta in dezvoltarea culturii muzicale la nivelul comunitatii brailene, in special in randul tinerilor, educatie prin care se promoveaza muzica de fanfara, traditiile si valorile locale.

De data aceasta, grupul tinta al proiectului il reprezinta in principal elevii de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, Liceul Pedagogic „Dumitru Panaitescu Perpessicius”, Colegiul National „Gheorghe Munteanu-Murgoci”, Colegiul National „Nicolae Balcescu”, Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” din orasul Ianca, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din orasul Insuratei, Liceul Teoretic „George Valsan” din orasul Faurei si comunitatea braileana. Astfel, se organizeaza si desfasoara 10 concerte-lectie cu rol educativ in comunitatea braileana, sapte evenimente fiind dedicate in mod special elevilor de liceu si alte trei, publicul larg.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea si promovarea vietii culturale in judetul Braila, in special in randul tinerilor, prin promovarea muzicii de fanfara, a traditiilor si valorilor locale; sensibilizarea grupului tinta pentru muzica de buna calitate si pentru studierea instrumentelor muzicale specifice muzicii de fanfara, ca si activitate extracurriculara; stimularea participarii membrilor comunitatii brailene, in special a tinerilor braileni la viata culturala locala, implicit la concertele de fanfara.

Primul concert are loc in 21 mai (sarbatoarea crestin-ortodoxa a Sf. Imparati Constantin si Elena) 2016, de la ora 12.00, in parcul Gradina Publica din municipiul Braila. Urmatorul concert este sustinut de Orchestra de suflatori „Iosif Ivanovici” condusa de col. Petrea Gogu – dirijor, profesor, compozitor, aranjor, orchestra a Asociatiei Culturale „Voces Concordiae” si are loc sambata, 2 iunie 2016, in parcul Gradina Publica din municipiul Braila, intre orele 12.00 – 13.00 si sunt invitati elevii de la Colegiul National „Murgoci”.

Al treilea concert al proiectului se desfasoara tot in Gradina Publica, in 3 iunie 2016, cu invitati liceeni de la Arte „Hariclea Darclée”.