UNPR propune “Primul loc de muncă” pentru tinerii brăileni


*Marioara Nistor – deputat, candidatul pentru Primăria Brăila: „Vrem să reducem șomajul în rândul tinerilor, să stimulăm cererea forței de muncă în vederea angajării tinerilor, să asigurăm tranziția rapidă de la școală la piața muncii și să combatem efectele sociale negative ale inactivității tinerilor”

Marioara Nistor         Unul dintre proiectele candidatului UNPR la Primăria Brăila, deputat Marioara Nistor (foto), se referă la piața muncii și la tineri.

UNPR Brăila își propune să implementeze pe plan local un proiect de lege pe care partidul nostru l-a trecut deja în Senat și care prevede facilitarea accesului la primul loc de muncă, pentru tinerii fără experiență profesională. Prin acest proiect ne propunem să reducem șomajul în rândul tinerilor, să stimulăm cererea forței de muncă în vederea angajării tinerilor, să asigurăm tranziția rapidă de la școală la piața muncii și să combatem efectele sociale negative ale inactivității tinerilor. Astfel, proiectul nostru prevede stimularea angajatorilor, astfel încât aceștia să considere oportun, inclusiv din punct de vedere economic, să angajeze tineri. Proiectul nostru prevede că angajatorii care angajează tineri, între 16 – 35 de ani, cu normă întreagă, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat în primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară. În plus, angajatorii sunt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pe o perioadă de 18 luni. Angajatorii beneficiază de aceste facilități doar în condițiile în care mențin raporturile de muncă cu tinerii angajați cel puțin 36 de luni de la data încheierii lor. Dacă angajatorii decid să încheie contractele de muncă mai repede de această perioadă, sunt obligați să restituie, în totalitate, către agențiile pentru ocuparea forței de muncă, sumele încasate pentru fiecare tânăr. În plus, aceștia nu vor mai beneficia niciodată de măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă. Analizele experților fiscali de la UNPR au demonstrat că finanțarea primului loc de muncă se poate face fie de la bugetul asigurărilor pentru șomaj, fie din fonduri europene. UNPR Brăila susține dezvoltarea orașului și militează pentru crearea locurilor de muncă pe plan local. Primele beneficii sunt cele economice, însă în timp acestea vor fi dublate de faptul că brăilenii vor prefera să rămână în orașul lor, alături de familie, și nu vor pleca în alte orașe sau chiar alte țări, pentru a-și găsi un loc de muncă„.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s