ADR Sud-Est, sesiune de informare pentru IMM-uri despre POR 2014-2020


*Vineri, 10 iunie 2016, la sediul institutiei conduse de Luminita Mihailov, de la ora 10.00 * Data de la care pot fi depuse cereri de finanțare este 27 iulie 2016, ora 12.00  * Pentru microîntreprinderile din județele Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța și Galați, din ADR SE este disponibilă – pe Axa 2.Prioritatea de investiții 2.1 –  suma de 34,79 milioane euro 

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, va organiza o sesiune de informare cu privire la apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. De asemenea, se va efectua și o instruire privind utilizarea MySMIS – sistemul electronic de depunere a aplicațiilor în vederea evaluării. DSCN9092

DSCN9164      Evenimentul se va desfășura vineri 10 iunie 2016, începând cu ora 10.00, la sala de conferințe a sediului ADR SE Brăila, str. Anghel Saligny nr. 24, etaj doi. ADR SE condusa de Luminita Mihailov (foto stanga) a derulat o sesiune similara in aprilie 2016 https://brailachirei.wordpress.com/2016/04/13/sesiune-informare-por-2014-2020-la-sediul-adr-s-e-in-braila/ Mai multe foto la https://www.facebook.com/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1044281928997729 pe pagina Facebook a revistei de cultura si informatie Braila Chirei.

* * *

Data de la care pot fi depuse cereri de finanțare este 27 iulie 2016, ora 12.00. Valoarea alocată Regiunii Sud-Est, respectiv județelor Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța și Galați, pentru această prioritate de investiții este de 34,79 milioane euro. Cererile de finantare se vor depune in aplicatia electronica MySMIS https://2014.mysmis.ro/frontOffice/faces/pages/autentificare/login.xhtml.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor. Investițiile eligibile pentru co-finanțare includ construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare a proiectului trebuie să fie situat în mediul urban.

Programul finanţează urmatoarele tipuri de investiţii, care conduc la dezvoltarea microîntreprinderii: 1) Investiții în active corporale; 2) lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI); 3) achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (masini, utilaje și instalatii de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalatii de masurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane și materiale și alte active corporale” din Hotărârea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările şi completările ulterioare și care se încadrează în limita valorică aferentă mijloacelor fixe, stabilită prin reglementările legale în vigoare la data depunerii cererii de finanțare. 4) achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în limita a 15% din valoarea eligibilă a proiectului. Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală; 5) Investiții în active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare; 6) Investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii ale solicitantului. Aceste instrumente au ca scop crearea unui magazin virtual (e-shop) în care sunt implementate diferite funcționalități specifice comerțului electronic: publicarea cataloagelor de articole, prețuri și stocuri, preluarea comenzilor, instrumente de plată electronică.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

2 gânduri despre „ADR Sud-Est, sesiune de informare pentru IMM-uri despre POR 2014-2020”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.