Concurs şcolar „Peisajul de pe strada mea” 2016 la Brăila, a V-a ediție


*Derulat de Asociatia ARIN, printr-un proiect de educatie a adulților în vederea implementării Convenției Europene a Peisajului, cu Şcoala „Aurel Vlaicu” si cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila *Participă in concurs Școlile „A. Vlaicu”, „M. Dragomir”, „Mihai Viteazul”, „Anton Pann”, „G. Coşbuc”, din Siliștea si Cazasu 

 

IMG_4703        În cadrul manifestărilor asociate Zilei Internaţionale a Mediului – 5 iunie – şi Zilei Dunării – 29 iunie, în 16 iunie 2016 se desfăşoară, în organizarea Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” şi Asociatiei ARIN şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Agenției pentru Protecția Mediului Brăila, finala concursului şcolar „Peisajul de pe strada mea”. Aflat la a cincea ediție, concursul a fost inițiat ca urmare a unui proiect al ARIN de educație a adulților în vederea implementării Convenției Europene a Peisajului (http://www.europeansharedtreasure.eu/detail.php?id_project_base=2010-1-IT2-GRU06-13884) Foto: machete in concurs, găzduite la sala de festivităţi a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu’.

Deși proiectul iniţial s-a încheiat in 2012, activitățile de educație au continuat iar concursul, a cărui primă ediţie s-a desfășurat într-o singură școală, s-a dezvoltat în mai multe școli din oraș, extinzându-se, în acest an, şi în mai multe localităţi din judeţ. Pe parcursul activităţilor, elevii învață să identifice elemente caracteristice pentru peisaj, să propuna modificări (în sensul regenerării acestuia) și dezvoltă competențe in privința lucrului manual (echipele realizeaza machete), a utilizării calculatorului, a utilizării de materiale reciclate și a lucrului în echipă„, precizează Codruța Nedelcu – director executiv ARIN.

Finala concursului are loc la Centrul Multicultural si de Recreere “Poarta Cetăţii Brăila” (municipiu, str. Ana Aslan nr. 27 – 29), începand cu ora 16.00. Machetele din concurs vor fi expuse pentru public in perioada 16 – 30 iunie 2016. Participanţi la concurs: elevi de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Brăila, Școala Gimnazială „Mihu Dragomir” Brăila, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Brăila, Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila, Școala Gimnazială „George Coşbuc” Brăila. Școala Gimnazială Siliștea, Școala Gimnazială Cazasu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.