Târg de Rusalii, la București


*La Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 17 – 19 iunie 2016 * Cu ocazia Moșiilor de Vară; cu produse tradiționale specifice 

                Târgul de Rusalii, ediția 2016 – cu ocazia sărbătorii populare Moșii de Vară, sub genericul „Meșter(ești)’ are loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 17 – 19 iunie 2016; organizator – Piața Țărănească. Accesul se face prin str. Monetăriei nr. 3; intrarea este liberă. afis Mesteresti

Meșteri populari, producători și artizani, colecțonari din toate zonele țării vin la târg cu oale de Horezu și de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie de la Băbeni, ceramică pictată cu motive tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, țesături și costume populare din Muscel, Mehedinti, Ținutul Pădurenilor, Rupea, Teleorman, Gorj, Maramureș, Prahova, covoare și podoabe tradiționale, împletituri din sfoară, jucării croșetate și din pânză, ouă încondeiate, genți și bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită, plante de leac și săpunuri naturale.

La târg se pot găsi, pentru pomenirea morților de Moși, covrigi și colaci cu miere, fructe și legume proaspete, cozonaci domnești și prăjituri de casă, poale-n brâu, turtă dulce și miere, zacuști de la Tărtășești, palincă de la Cuca, siropuri naturale și dulcețuri tradiționale nou atestate din Gradina Cucoanei, dar și afumături de la Fum de Fag.

Bucătarii sunt pregătiți cu borș de pește la ceaun, sărmălute în varză nouă, costită afumată de porc cu cartofi săsesti, orez cu lapte cu cireșe și frunză de nuc.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s