La Braila, Concursul National de Ecoturism „Danubius” 2016


*Organizata de Palatul Copiilor Braila, competitia are loc in perioada 11 – 16 iulie 2016, in Parcul natural „Balta Mica a Brailei”  cu un program extrem de atractiv si instructiv – supravietuire, indemanare, orientare turistica, foto, creatie literara etc.

concurs 1 Danubius 2016      Ca de fiecare data de ceva ani incoace, la Braila se desfasoara in perioada vacantei de vara un concurs extrem de atractiv care ii ajuta pe tienri sa invete jucandu-se, sa cunoasca natura si sa se cunoasca pe sine, ba chiar si sa se depaseasca. Este vorba despre Concursul National de Ecoturism „Danubius” – inclus in lista Ministerului Educatiei – organizat de Palatul Copiilor Braila si ajuns la cea de a X-a editie. Luni, 11 iulie, echipajele s-au deplasat in Insula Fundu Mare din „Balta Mica a Brailei’ cu vasul „Borcea” – ultima nava cu zbaturi si aburi din Europa, obiect de patrimoniu foarte valoros (inclus in categoria „tezuar’).

In perioada 11 – 16 iulie 2016, vreo 100 de copii si tineri, elevi – cu varste cuprinse intre 7 si 19 ani – de la 18 Palate ale Copiilor si scoli din toata tara sunt la Braila, mai precis in Parcul natural „Balta Mica a Brailei” unde au loc probele din concursul de orientare turistica, ecologie si socializare: ex. de la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, Clubul Copiilor Intorsura Buzaului, Palatele Copiilor Aiud, Botosani, Craiova, Calarasi, Comanesti, Iasi, de la Scoala Gimnaziala nr. 21 Sibiu, Scoala Gimnaziala Navodari, Liceul Tehnic „Dr. Alexandru Barbat” Victoria, judet Brasov. concurs 2 Danubius 2016

              Probele Concursului National de Ecoturism „Danubius” 2016 sunt: Ecoturism, Orientare sportiva, Supravietuire, Indemanare/Perspicacitate,(tir, stafeta, vaslit barca si caiac, stafeta inot, pescuit sportiv), Parcurs aplicativ, Creatie literara, Concurs foto, Proba de ecologie/antidrog, Alpinism, Prezentarea unui moment artistic, Parcurgerea unui minicurs teoretic si practic de supravietuire.

Concursul are loc sub coordonarea profesorilor Ghita Nedelcu – director Palatul Copiilor Braila, conducator Cerc orientare turistica si Elena Bordea de la Palatul Copiilor Braila, parteneri in organizare fiind Administratia Parcului Natural „Balta Mica a Brailei”, Batalionul 528 Cercetare si Directia Judeteana de Sport si Tineret Braila.

Reclame

1 comentariu

  1. […] Primul dintre candidatii la functia de director care a sustinut aceasta proba, si a obtinut calificativul „Admis”, este profesorul Ghita Nedelecu – directorul de la Palatul copiilor Braila, coordonator al Cercului de orientare turistica (organizator al unui foarte atractiv concurs de nivel national – „Danubius’, tinerii concurenti avand si o proba de supravietuire in parcul natural Insula Mica a Brailei, ex. https://brailachirei.wordpress.com/2016/07/11/la-braila-concursul-national-de-ecoturism-danubius-201…). […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.