Invitatie la eveniment: „Vive la France, Vive Braila!”


*Organizat de Primaria Braila tot la Centrul National de Informare si Promovare Turistica – Centrul vechi, Piata Edmond Nicolau nr. 4 – in 14 iulie 2016, de la ora 16.00

 

         afis Ziua Frantei 2016 Br      Primaria municipiului Braila invita pe braileni si nu numai – joi, 14 iulie 2016, incepand cu ora 16.00, sa participe la un eveniment special dedicat Zilei Nationale a Frantei. Sub genericul „Vive la France, Vive Braila!”, acesta isi propune sa aduca in fata publicului, chiar in Piata Edmond Nicolau nr. 4, la Centrul National de Informare si Promovare Turistica, cel putin patru lucruri interesante despre Franta. 

             „Cu ajutorul profesoarei Catrinel Volcu de la Liceul de Arte <Hariclea Darclee> ne vom aminti despre faptul ca Paris, capitala Franţei, este o adevărată metropolă culturală a lumii cu 13 universităţi cu peste 300.000 studenţi, cu zeci de asociaţii şi societăţi ştiinţifice şi culturale, edituri renumite (Gallimard, Hachette etc.), circa 60 de teatre, operă si circa 50 mari muzee – Musée du Louvre, Carnavalet, Musée National de l’Art Moderne, Musée National des Techniques, Musée d’Orsay, de artă modernă, muzeele Rodin, Picasso, Salvador Dalli, Brâncuşi. De asemenea, trupa de dans <Lyl Motion> coordonata de Liliana Stan, ne va reaminti ca arta dansului este o forma unica de exprimare, folosindu-se de limbajul universal al corpului, pe care toata lumea il intelege, indiferent ca este vorba de balet, dans contemporan, hip-hop, salsa sau flamenco„, se arata in comunicatul-invitatie. ziua SUA 2

            Si de aceasta data, ca si la Ziua SUA (a se vedea detalii in materialul jurnalistic de la https://brailachirei.wordpress.com/2016/07/05/muzica-traditionala-hotdogs-si-pop-corn-la-ziua-sua-in-braila-2016/) membri din Asociatia culturala „Voces Concordiae” condusa de Petrea Gogu vor oferi un adevarat show cu elemente de muzica frantuzeasca. Cel de-al patrulea element este unul supriza, insa organizatorii evenimentului „stiu cu siguranta ca brailenii vor reusi sa desluseasca misterul„, cel putin pana joi, 14 iulie, la ora 16.00.

      ziua SUA 1      „Sunt si alte lucruri interesante despre francezi si despre Franta, de exemplu… Datorita diversitatii sale culturale, a reliefului ce variaza de la muntii Alpi la plajele insorite si a frumusetii sale, Franta este cea mai vizitata tara lumii; anual primeste in jur de 83 de milioane de oameni, mai mult decat propria populatie; exista o cafenea in Paris in care daca nu spuneti <Buna ziua> si <Va rog>, cafeaua este mai scumpa; astfel, preturile sunt: <O cafea> – 7 euro, <O cafea, va rog> – 4.25 euro si <Buna ziua, o cafea va rog> – 1.40 euro; pana in 1964, femeile franceze trebuiau sa ceara acordul sotilor pentru a-si face pasaport sau cont bancar; cuvantul <salut> inseamna atat <Buna> cat si <La revedere>. Va asteptam joi, 14 iulie 2016, la ora 16.00. Pana atunciVive la France, Vive Braila!”, ne transmite Camelia Gusatu – director Directia Cultura, Invatamant, Sport si Turism din Primaria Braila.

             Foto de la evenimentul organizat in acelasi loc de Ziua SUA.

Reclame

2 comentarii

  1. Unde este Piata Edmond Nicolau??

    • Am specificat in texte – poate in primul mai clar: centrul vechi, cumva in spatele Muzeului Brailei „Carol I”. Centrul de promovare turistica este o constructie din lemn, rotunda, imposibil de ratat!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.