Workshop județean ”Evaluare în educație“, la CCD Brăila


*Activitate derulata de ISJ si CCD Braila, preambul al programului de formare continuă ”Evaluare în învăţământul preuniversitar”, in parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea Transilvania din Brașov

 

Casa Corpului Didactic (CCD) Brăila a organizat, în 19 iulie 2016, workshop-ul județean ”Evaluare în educație“, preambul al programului de formare continuă ”Evaluare în învăţământul preuniversitar”, organizat in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila şi furnizat de CCD Brăila în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) de la Universitatea Transilvania din Brașov. „Parteneriatul încheiat cu FPSE pentru implementarea acestui program, se bazează pe încrederea reciprocă a părților, încredere care va conduce la beneficii profesionale pentru profesorii  din cele două instituții și mai ales pentru comunitățile educaționale și locale din județul Braila, dar si din judetele partenere Calarasi, Dolj si Mehedinti” – prof. dr. Cristina Elena Anton, director CCD Brăila. foto evaluare 1

La activitate au participat cadre didactice din judetul Braila; prof. univ. dr. Palasan Teodor, de la FPSE de la Universitatea Transilvania, a sustinut lucrarile workshop-ul. Palasan Teodor, a subliniat ca “in condițiile in care personalul didactic din invatamantul preuniversitar este tot mai implicat in comisiile naționale de evaluare, fie în calitate de conceptori ai subiectelor și a baremelor de evaluare, fie ca evaluatori în comisiile de evaluare la titularizare sau definitivat sau ca evaluatori ai elevilor in cadrul noului sistem de evaluare națională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a și a XII-a, precum și ca formatori/formabili in cadrul programului Evaluare in Invatamantul Preuniversitar – furnizor CCD Braila in parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea Transilvania, este parte a unei strategii de dezvoltare profesională a profesorilor pe care ISJ Braila si CCD Braila au elaborat-o pentru perioada urmatoare”.

foto evaluare 2        Din partea ISJ Brăila, la eveniment a fost present prof. Dan Mihai Gheorghiță – inspector școlar general adjunct, iar CCD Brăila a fost reprezentată de prof. dr. Cristina Elena Anton.

Problematica pe care o genereaza actiunea de evaluare face parte din teoria evaluarii ca sistem de conceptii, principii si tehnici referitoare la masurarea si aprecierea rezultatelor scolare si a procesului didactic, iar evidentierea locului teoriei evaluarii in ansamblul teoriei educatiei constituie un puternic argument in favoarea necesitatii formarii formatorilor in sensul perfectarii actelor lor evaluative” – Dan Mihai Gheorghiță.

De asemenea, directorul CCD Brăila – prof. dr. Cristina Elena Anton – a precizat că ”este benefic un program de formare continua cu privire la evaluare in invatamantul preuniversitar, aceasta reprezentand o componenta esentiala, aflata in interactiune cu alte procese cum sunt planificarea, organizarea si conducerea actului educational”.

Toate cadrele didactice participante la cursul de formare acreditat incepand cu anul scolar 2016-2017 vor primi si credite profesionale transferabile.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.