Festival Internațional de Poezie Artgothica, Sibiu 2016


*In perioada 29 – 31 iulie 2016 * Două nopți de recitaluri poetice și muzică folk, prezentări de carte, de publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare etc.

mioara bahna

Mioara Bahna

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica are loc la Sibiu, in perioada 29 – 31 iulie 2016. Vor fi acordate Premiile Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu, aflate la a V-a ediție. Juriul, prezidat de scriitorul Radu Aldulescu, este format din scriitorii și criticii literari Mioara Bahna (foto de Armanda Filipine, in arhiva revistei de cultura si informative Braila Chirei de la intalnirile brailene din Tabara de Creatie si Re-creatie Braila, orasul farte cu Dunarea organizata de Asociatia „Universul prieteniei’ din Iasi, presedinte Rodica Rodean –  https://brailachirei.wordpress.com/2016/07/23/se-deschide-tabara-de-creatie-si-re-creatie-braila-orasul-frate-cu-dunarea/), Ștefan Ion Ghilimescu, Dan Herciu și Felix Nicolau. În programul festivalului sunt incluse două nopți de recitaluri poetice și muzică folk cu Tic Petroșel și alți invitați. Vor avea loc prezentări de carte, de publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum și festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei ediții a Premiilor Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu.

Nominalizările la Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de poezie: Dan Ciupureanu -„Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2”, Tracus Arte, 2015; Marius Dumitrescu – „Târziu dar neînserat”, Grinta, 2015; Ofelia Prodan – „No exit”, Charmides, 2015

Nominalizările la Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de debut în poezie: Ion Valentin Ceaușescu -„La o țigară cu umbrele”, Karth, 2015; Adrian Cîrstea – „Întoarcerea în paradis”, Grinta, 2015; Laura Cătălina Dragomir – „Una și aceeași față a diferitului”, Bookmasters, 2015 festival Mircea Ivanescu 2016

Nominalizarile la Premiul Mopete pentru manuscris: Irina Lazăr, Nastia Mureșan, Alex Povarnă

Menționăm că, în cadrul Premiilor Naționale Pentru Poezie Mircea Ivănescu, nu s-a jurizat întreaga producție editorială a anului 2015 ci s-au jurizat doar volumele și grupajele înscrise de către autori sau editori conform Regulamentului Premiilor. Au confirmat participarea aproximativ 50 de poeți, critici literari, redactori șefi de publicații culturale din țară și străinătate (Cehia, Israel, Italia)”, precizarea Colegiului Director al Asociației Culturale „Artgothica” Sibiu.

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica este organizat, în colaborare, de Asociația Culturală „Artgothica” Sibiu și Asociația Culturală Direcția 9, cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.