In comuna braileana Viziru, centru educational realizat cu bani europeni


*Proiectul “Centrul Educational Comunitar Viziru” s-a realizat in noiembrie 2014 – iunie 2016, in program derulat in Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 *Cladirea dispune de sali de clasa si un laborator dotat cu computer *In proiect s-au desfasurat si activitati de genul „scoala dupa scoala’ pentru copii cu risc de abandon scolar si pentru cei de etnie roma 

 

centru educational Viziru 1    La sediul (in statiunea Lacu Sarat) Asociatiei “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” (CIDIEDD) Braila – director Adrian Randunica – a avut loc in 8 august 2016 conferinta de final a Proiectului “Centrul Educational Comunitar Viziru” finantat prin Apelul Local din Programul R010 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Promotorul de proiect si beneficiarul finantarii a fost Primaria comunei Viziru, judetul Braila, iar partener – Asociatia CIDIEDD Braila. Proiectul a beneficiat si de sprijinul membrilor Grupului de Initiativa Locala „Aven Amentza” Viziru.

Proiectului a vizat o abordare integrata si a facilitat accesul si participarea copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc, precum si a familiilor acestora la educatie, hrana, instruire, la activitati extra-curriculare/ de petrecere a timpului liber, cresterea nivelului de pregatire pentru scoala, imbunatatirea frecventei scolare, diminuarea riscului de abandon scolar, intelegerea de catre parinti a necesitatii educatiei pentru viitorul copiilor lor si a importantei mentinerii starii de sanatate precum si cresterea gradului de instruire a personalului care lucreaza/ furnizeaza servicii copiilor in situatii de risc, inclusiv de etnie roma si a tinerilor in situatii de risc pentru imbunatatirea si dobandirea de noi abilitati si competente necesare, in contextul actual, pe piata muncii” – din obiectivele proiectului Centrul Educational Comunitar Viziru”. centru educational Viziru 2

Finantarea nerambursabila a fost in valoare de 703.273,00 lei din care 597.782,05 lei grant SEE si 105.490,95 lei cofinantare de la Primaria comunei Viziru. Perioada de implementare a proiectului a fost de 20 luni: noiembrie 2014 – iunie 2016. In urma lucrarilor de reabilitare si extindere derulate prin proiect, Centrul are in prezent o suprafata de 417 mp, dispune de 3 sali de clasa cu o capacitate de 25 de locuri, un laborator de informatica. Toate salile au fost echipate cu mobilier nou, iar laboratorul de informatica are un numar de 25 desk-top-uri.

Alte activitati derulate in proiect: furnizarea serviciilor de educatie „scoala dupa scoala”; furnizare de hrana; campanie de informare pentru constientizarea nevoii de educatie; campanie de educatie ecologica si sanitara; curs de instruire in metode de educatie non-formala pentru personalul care lucreaza/ furnizeaza servicii copiilor in situatii de risc, inclusiv copii de etnie roma.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.