La Tătaru, Braila – aniversarea lui Constantin Orășanu, veteran de război


*Col. Gheorghe Soare – comandant Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” l-a vizitat pe sărbatorit si i-a transmis mesajul ministrului MApN de stimă, considerație și recunoștință pentru faptele de arme dovedite în al doilea război mondial

4     Locotenentul în retragere Constantin Orășanu – unul dintre puținii veterani de război rămași în viață – a împlinit sâmbătă, 13 august 2016, 102 ani. A primit vizita – în localitatea Tătaru, județul Brăila – colonelului Gheorghe Soare – comandant al Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” (http://www.bg10ge.forter.ro/), care i-a transmis mesajul ministrului Apărării Naționale – Mihnea Ioan Motoc, mesaj de stimă, considerație și recunoștință pentru faptele de arme dovedite în cel de-al Doilea Război Mondial. Veteranul de război Orășanu Constantin, decorat cu “Serviciul Credincios” cu spade, clasa a III-a, reprezintă o adevărată pagină vie de istorie, fiind prețuit și tratat cu respectul cuvenit tuturor celor ce au luptat pentru libertatea, independența și demnitatea acestui popor.

Col. Soare a transmis sărbătoritului și salutul militarilor brăileni alături de urările de sănătate, liniște și tradiționalul „La mulți ani!”

„La mulți ani tuturor eroilor neamului!”, transmit cu acest prilej militarii Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” din Brăila (generic numita adesea si Garnizoana Braila unde, de fapt, e parte din structura), subliniind că astfel iși cinstesc eroii și-i asigură pe supraviețiutorii celei mai sângeroase conflagrații mondiale că nu au fost uitați și că le sunt alături.

Reclame

Un comentariu

  1. […] Totodată, in tonul acestor evenimente este şi aniversarea veteranului (din al doilea razboi mondial) Constantin Orăşanu – https://brailachirei.wordpress.com/2016/08/14/la-tataru-braila-aniversarea-lui-constantin-orasanu-v… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.