Expoziția „Arhitectură și regalitate“, la Galeria ICR Viena


*Poate fi vizitata in perioada 6 – 26 septembrie 2016

 

  arhitectura-si-regalitate-afis-2016     Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena în parteneriat cu creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Primăriei municipiului Bucureşti prezintă în perioada 6 – 26 septembrie expoziția „Arhitectură și regalitate“ la Galeria ICR Viena. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 6 septembrie, de la ora 19.00 şi va cuprinde prelegeri susţinute de prof. dr. arh. Augustin Ioan şi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat. De asemenea, autorii expoziției va fi susțin un colocviu; va fi prezentat documentarul „Reședințe ale Regalității Române“, subiect și scenariu acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, un proiect al Acron Creative. Expoziţia „Arhitectură și regalitate“ poate fi vizitată la sediul ICR Viena, în perioada 6 – 26 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

           Expoziția se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României și este dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatului României. Autorii expoziției sunt acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan, prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, concepție grafică – arh. Octavian Carabela, coordonator proiect – Acron Creativ. Sunt ilustrate trei teme mari: „Arhitectura regilor şi a reginelor României”, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării, de la Castelele Peleș și Pelișor și Palatele Regale din București, până la proiectele A.L.R Principesa Moștenitoare Margareta și Principelui Radu de la Săvârșin și Curtea de Argeș, „Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi”, temă dedicată influenței regalității în societate, în configurarea unor direcții în arhitectura din România și „Expoziţia expoziţiilor regale” care ilustrează arhitectura ca o proiecţie în exteriorul monarhiei, către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior, de la Expoziția Generală din 1906, la pavilioanele Regale ale României din anii treizeci (Paris şi New York).

             Expoziția „Arhitectură și regalitate“ a fost prezentată pentru prima oară publicului la Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 7 – 22 mai 2016, cu ocazia Zilei Regalității, în data de 26 mai a avut loc vernisajul la Ambasada României de la Berlin, iar la Galeria creart din Bucureşti expoziţia a putut fi vizitată în 31 mai – 15 iunie.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.