Laureaţii ediţiei a XIX-a, 2016, a Galei Tânărului Actor HOP


*Competitia, cu 29 de participanti, s-a incheiat in seara de 8 septembrie 2016 

spectacol-lorenzo-credit-foto-adi-bulboaca

din Spectacol „Lorenzo’, foto Adi Bulboaca

In statiunea Costinesti s-au reunit, pe malul Marii Negre, concurentii – 29 la numar (https://brailachirei.wordpress.com/2016/09/05/gala-tanarului-actor-hop-2016/), juriul si foarte multi iubitori ai Thaliei la editia a XIX a Galei Tanarului Actor HOP desfasurata sub semnul „Ne-bun pentru aceasta lume”. Premiile au stabilit un clasament, dar – asa cum a fost precizat – castigurile competitiei au fost participarea, faptul ca tinerii au luat contact cu profesionistii din juriu si cu cei care au venit sa le ofere din experienta lor la workshop-uri si ateliere de lucru, dar si sa ii aplaude, sa ii selectioneze in vederea viitoarelor colaborari. Juriul final a fost alcatuit din actritele Dorina Chiriac si Ofelia Popii, Andrei si Andreea Grosu – regizori, actorul Victor Rebengiuc. Iar Actorul Mircea Diaconu, acum europarlamentar, a invitat la Bruxelles câştigătorii Galei HOP la a doua ediţie a Festivalului EuRoCultura.

alexandru-voicu-premiul-stefan-iordache-2016-hop

Alexandru Voicu

Premiul „Ştefan Iordache” (in memoria minunatului actor Stefan Iordache, nascut la 3 februarie 1941 in Calafat, Romania si plecat dintre noi la 14 septembrie 2008 in Viena, Austria) – rrespectiv Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, inmanat de actorul Ion Caramitru – presedinte UNITER, directorul general al Teatrului National Bucuresti, a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

alina-laura-rotaru-credit-foto-adi-bulboaca

Alina Laura Rotaru, foto Adi Bulboaca

 Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat actriţei Alina Laura Rotaru pentru „De vorbă cu tine”, colaj după „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare; premiul a fost înmânat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Andrei Radu pentru „În căutarea muzicii”, după texte din „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare; premiul a fost înmânat de actriţa Mariana Mihut.

            Premiul „Cornel Todea”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori – pentru spectacolul „± Lorenzo” de Daniel Chirilă, cu Loredana Cosovanu, Daniel Chirilă şi Tiberiu Enache. Premiul este susţinut începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea, in memoria regretatului regizor, actor Cornel Todea (18 noiembrie 1935 – 30 august 2012) care a fost 20 ani director al Teatrului „Ion Creanga’ din Bucuresti, a fost director artistic al Galei HOP; premiul a fost înmânat de actriţa şi coregrafa Andrea Gavriliu.

 Premiul „Sica Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actriţei Raluca Radu pentru „Apemantus – De la Nebun la Nebun”, colaj şi adaptare după „Timon din Atena”, „Regele Lear” şi „Hamlet” de William Shakespeare. Premiul a fost înmânat de actriţa Dorina Chiriac.  

            Premiile Publicului

           Cea mai bună actriţăCristina Juncu pentru ‚‚Al tău, H’’, după texte din „Hamlet” de William Shakespeare. Cel mai bun actorAndrei Radu pentru „În căutarea muzicii”, după texte din „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare. Cea mai bună trupă de actori – „http://error500”, regia Vlad Trifaș, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele şi Andrei Radu. Premiile au fost înmânate de actriţa, scriitoarea, regizoarea Lia Bugnar.

           Premii gazduite in Gala HOP

           Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare. Premiul a fost înmânat de actorul Nicholas CAŢIANIScâştigătorul Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” în anul 2015. Nota. Începând cu ediţia nr. 17, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”.

            Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică – oferit de actriţa Dorina Lazăr – a revenit lui Ştefan Pavel pentru „Tocilă Melancolicul”, colaj din „Cum vă place” de William Shakespeare. Premiul a fost înmânat de criticul de teatru Ileana Lucaci.

            Premiul Vox Maris (un sejur de o săptămână pentru două persoane în cadrul resortului, acordat – din anul 2014 – câştigătorului Marelui Premiu): Alexandru Voicu; premiul a fost oferit de Nicuşor Năstase – patronul Vox Maris.

Gala HOP 2016 a fost organizata de UNITER si Vox Maris Grand Resort Costineşti, finantator – Ministerul Culturii, coproducator – Societatea Româna de Televiziune, sponsor principal – MOL România, sponsori – SILVA, Stage & ShowTech, Fundaţia A.E.F – Arbitrii eleganţei, parteneri – Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania, MyStage, partener traditional – Societatea Româna de Radiodifuziune. 

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.