La Galeria „Naum’ Brăila, expoziţie Jana şi Gheorghe Andreescu


*Vernisaj sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 11.30 *Sunt expuse lucrări de pictură şi grafică ale celor doi artisti care locuiesc la Galaţi

afis-expo-fam-andreescu      Iubitorii de artă sunt invitaţi sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 11.30, în spaţiul Galeriei „Gheorghe Naum” la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Jana Andreescu şi Gheorghe Andreescu (foto din arhiva revistei de cultură şi informaţie Braila Chirei). Pentru brăilenii îndrăgostiţi de arta plastică întâlnirea este doar o revedere, întrucât cei doi artisti participă des la evenimentele organizate în comun de filialele Brăila şi Galaţi ale Uniunii Artiştilor Plastici (UAP).

Detalii despre expozanţi ne oferă Alina Ruxandra Mircea – muzeograf la Secția „Artă” a muzeului brăilean.

jana-andreescu-1a

Jana Andreescu

gh-andreescu-1a

Gheorghe Andreescu

Jana Andreescu a absolvit, în 1980, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Muzeologie din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. A predat la Liceul de Artă „D. Cuclin” şi la Colegiul Universitar Studium din Galaţi; carierei didactice i se adaugă o susţinută activitate expoziţională, desfăşurată atât în ţară, cât şi în străinătate; a expus, singură sau în cadrul unor expoziţii colective, la Viena, Veneţia şi Roma, la Paris, Lyon, Freiburg, Bruxelles, Torino, Varna; din 1991, este membră a UAP, Secţia Grafică.
             Gheorghe Andreescu a absolvit Facultatea de Desen (clasa Ioana Balotă) din Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1973, şi, opt ani mai târziu, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Muzeologie, din cadrul aceleiaşi instituţii; s-a afirmat în primul rând ca pictor şi grafician, dar a realizat deopotrivă artă monumentală şi scenografie’ palmaresul său cuprinde numeroase expoziţii personale şi de grup, în România şi peste hotare (Tokyo, Veneţia, Paris, Viena, Budapesta, Bruxelles ş.a.); este membru al UAP, Secţia Grafică, din 1991. Gheorghe Andreescu nu cunoaşte fenomenul artistic doar din ipostaza practicianului, ci şi din aceea a muzeografului, a restauratorului şi a colecţionarului. 
           Activitatea soţilor Andreescu, desfăşurată cu consecvenţă timp de peste patru decenii, marchează un capitol consistent în viaţa culturală locală şi regională. În semn de recunoaştere a serviciilor aduse culturii şi artei au primit, fiecare, în 2004, Medalia şi Diploma „Meritul Cultural”, clasa a II-a, Categoria C „Arte Plastice”.

N. aut. Jana Andreescu este legată de Brăila şi prin familie; este nepoată a artistului muzical Jean Moscopol (numele real Ioan Moscu, 1903, Brăila — 1980, New York).

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.