La Braila, acordarea ajutorului in alimente pentru persoane defavorizate continua


*Centrele sunt la Colegiul Tehnic „Nenitescu’ si la Grupul Scolar „Brancoveanu” *Cele peste 10000 de cutii cu alimente se vor distribui, incepand cu 10 octombrie 2016, tuturor celor indreptatiti, conform listei initiale realizate 

Primaria Braila reaminteste celor interesati ca este in derulare Programul Operational „Ajutorarea persoanelor Defavorizate” 2015/ 2016 (program european – Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) care asigură pe întreaga perioadă 2014 – 2020 distribuția gratuită de ajutoare alimentare în toate localitățile din tara în favoarea persoanelor dezavantajate; POAD este o continuare a Programului European de Ajutorare a Defavorizaților (PEAD) derulat în perioada 2007 -2013; mai multe la http://www.fonduri-ue.ro/poad-2014) in vederea distribuirii stocului de 10.130 cutii către persoanele care figureaza pe lista initială realizată la Direcţia de Asistenţă Socială.

În perioada 27.06.2016 – 23.09.2016, din cele 29.190 cutii alocate s-au distribuit 19.060 cutii către 9.530 beneficiari eligibili, din 13.959 existenti pe lista initiala. Stocul nedistribuit la aceasta data este de 10.130 cutii (suficient pentru 5.065 beneficiari). Incepand cu data de 10 octombrie 2016 va incepe distribuţia celor 10.130 cutii pe listele suplimentare, cate două cutii/ persoană, tuturor categoriilor de beneficiari, care figurează pe lista initiala (persoane care au beneficiat de alimente in prima transă).  ajutoare-ue

Au prioritate la acordarea cantitatii suplimentare persoanele singure din toate categoriile eligibile. In continuare, grupul tinta este format din: 1) familiile beneficiare de venit minim garantat; 2) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; 3) şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit de până la 450 lei/ luna, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; 4) persoane cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi si copii; 5) pensionarii (sistemului public de pensii,  beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizaţii şi sporuri acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război) ale căror pensii cumulate sunt de până la 450 lei/ luna, inclusiv; 6) persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile precizate anterior.

Centrele de distributie a ajutoarelor alimentare sunt aceleasi: 1) Colegiul Tehnic „C. D. Nenitescu” (fostul Liceu de Chimie), Soseaua Buzaului nr. 15 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii – persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstitutionalizati, somerii indemnizabili si neindemnizabili si persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/ lună/ persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în nici o altă categorie; 2) Grupul Scolar „Constantin Brancoveanu” (fostul Liceu Progresul), Calea Galati nr. 346 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii cu venit minim garantat, cu alocaţie pentru susţinerea familiei si pensionari.

Programul de distribuire: Luni – Vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00 incepand cu data de 10 octombrie 2016. Ajutoarele alimentare se ridică numai personal de la centrele de distributie ale primăriei, de către persoanele din categoriile precizate in baza actului de identitate – original, a documentelor justificative si in baza listelor de suplimentare care urmează a fi intocmite în ordine alfabetică, separat, pe categorii de persoane eligibile.

Nu se acceptă ridicarea ajutoarelor alimentare de către alte persoane (membrii din familie sau terţi) pentru persoanele eligibile. Pentru persoanele netransportabile se va asigura livrarea ajutoarelor, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terţe persoane, în baza unei cereri depuse la Direcţia de Asistenţă Socială având ataşată copia actului de identitate a solicitantului şi a persoanei netransportabile, precum şi un document justificativ şi anume: certificat de încadrare în grad de handicap/ adeverinţă medic (de familie, specialist) care atestă faptul că persoana este netransportabilă.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.