Inaugurare nou sediu al Filarmonicii „Lyra – Cavadia’, la Braila


*La Casa Tineretului * Joi, 13 octombrie 2016, de la ora 16.00 cu un recital al Orchestrei de camera „Cavadia” 

 

Iubitorii muzicii culte din Braila sunt invitati la inaugurarea noului sediu al Filarmonicii “Lyra – Cavadia”, in cladirea Casei Tineretului din Braila (Calea Calarasilor nr. 54), unde va avea loc si un moment ce puncteaza deschiderea noii stagiuni de concerte a institutiei patronate de Consiliul Judetean Braila.

Astfel, publicul si reprezentantii presei sunt invitati joi, 13 octombrie 2016, in noul sediu pentru prima intalnire muzicala a stagiunii 2016 – 2017.

Desfasuratorul evenimentului are urmatorul parcurs: orchestra-cavadia-dirijor-petrea-gogu

16.00 – 16.15 primirea invitatilor;

16.15 – 15.30 conferinta de presa;

16.30 – 17.00 microrecital oferit de nucleul Orchestrei de camera “George Cavadia” a Filarmonicii “Lyra – Cavadia’.

Reamintim faptul ca la finele stagiunii trecute, consilierii judeteni au aprobat solicitarea noastra de schimbare a sediului din cladirea Palatului Lyra in alt spatiu, unul care sa apartina in exclusivitate Consiliului Judetean si care sa nu mai necesite cheltuieli suplimentare.

Managerul Ionut Sandel Balaban (absolvent de studii superioare muzicale) se preocupa sa ofere si in stagiunea 2016 – 2017, ca si in precedent, publicului dornic de intalnirea cu Marea Muzica macar o data pe luna concerte si recitaluri deosebite, care sa onoreze si sa pastreze vie amintirea institutiei care pastreaza numele inaintasei – Lyra, si a carei istorie se poate confunda cu aceea a personalitatilor care au concertat aici, personalitati de renume intre care il regasim si pe marele compozitor si violonist George Enescu.

Foto de Armanda Filipine, din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei de la unul dintre concertele stagiunii trecute – Orchestra „George Cavadia’ sub bagheta maiastra a colonelului profesor Petrea Gogu (despre a carei prestatie la conducerea orchestrei am scris si in revista „Actualitatea muzicala” – in numarul 7/ 2016, disponibil si online la http://www.ucmr.org.ro/Texte/AM-2016-07.pdf), una extrem de bogata si cu sala mereu plina – semn ca brailenii reincep, incet-incet, sa guste din savoarea muzicii de calitate.

Reclame

Un comentariu

  1. […] – Cavadia’ este institutie cu buget de la Consiliul Judetean Braila; de curand (https://brailachirei.wordpress.com/2016/10/12/inaugurare-nou-sediu-al-filarmonicii-lyra-cavadia-la-b&#8230😉 si-a mutat sediul la Casa Tineretului Braila.  Biletele (in valoare de 20 lei) se gasesc la […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.